Відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування» студентів денної та заочної форми навчання

25 November 2023, 20:27
   Впродовж 20–24 листопада 2023 року на економічному факультеті відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Облік і аудит» денної і заочної форм навчання.
    Протягом навчального періоду професорсько-викладацький склад систематично проводив консультації студентів із теоретичних питань, збору, аналізу облікової, економічної і статистичної інформації, пов’язаної з написанням магістерських кваліфікаційних робіт
  Всі здобувачі кафедри обліку та оподаткування і кафедри статистики та економічного аналізу були допущені до захисту перед Екзаменаційною комісією та мали змогу представити власні наукові дослідження, поділитися практичним досвідом та обмінятися цікавими ідеями.
  Із оголошенням наказів ректора Станіслава Ніколаєнка про склад екзаменаційної комісії та побажавши студентам успішного захисту магістерських кваліфікаційних робіт виступили декан економічного факультету, професор Анатолій Діброва та заступники декана економічного факультету Леся Воляк і Михайло Маршалок.
    Відповідно до наказу, до складу комісії увійшли: Віталій Радько, доктор економічних наук, професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності – голова комісії; члени комісії: доктор економічних наук, професор кафедри статистики та економічного аналізу, заступник голови Інна Лазаришина, в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування, кандидат економічних наук, доцент Володимир Литвиненко, гарант освітньої програми «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Тамара Гуренко. Секретар комісії Наталія Ходжаєва – старший лаборант кафедри обліку та оподаткування.

    Студенти, як денної, так і заочної форм навчання, продемонстрували набуті ними фахові компетентності щодо володіння обліково-аналітичним, категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вміння обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і вносити власні пропозиції.
    Здобувачі представили власні цікаві та різнопланові дослідження. Розглядалися актуальні питання сьогодення з обліку та контролю основних засобів, запасів, поточних біологічних активів, розрахунків з органами соціального страхування та бюджетом за податками в умовах фінансової кризи та економічної нестабільності, додаткової заробітної плати в умовах пандемії та воєнного стану, обліку та оподаткування діяльності фермерських господарств в умовах ризиків, формування облікової політики підприємства в системі управління запасами, теоретичні і практичні аспекти обліку та аналізу експортно-імпортних відносин, методики складання звітності у відповідності до вимог вітчизняних та міжнародних стандартів, аналізу фінансового стану підприємства тощо.
  
   Комісія відзначила, що всі магістерські кваліфікаційні роботи були написані на актуальні теми. Особливо виділені теми, пов’язані з обліком та внутрішнім контролем в управлінні інтелектуальним капіталом підприємства, формуванням фінансових результатів в умовах ризик-орієнтованого управління, обліком та внутрішнім контролем дебіторської заборгованості в умовах антикризового управління, обліково-аналітичним забезпеченням управління соціальною відповідальністю бізнесу та ін. Відзначено, що всі магістерські кваліфікаційні роботи мають логічну структуру та досить вдале обґрунтування висновків. У роботах проведені теоретичні узагальнення, здійснені аналітичні розрахунки на матеріалах досліджуваних підприємств та внесені пропозиції, які мають практичну значимість.
   Здобувачі на досить високому рівні представили науково-практичні результати власних досліджень і впевнено відповідали на поставлені запитання. Голова та члени комісії залишилися задоволені рівнем підготовки магістерських кваліфікаційних робіт, змістовними презентаціями, чіткими доповідями випускників та проведеною дискусією.

  Оголошуючи результати захисту магістерських кваліфікаційних робіт голова екзаменаційної комісії відмітив високий рівень підготовки, актуальність дослідження та глибокі практичні знання.
   Віталій Радько побажав випускникам подальших звершень і досягнень, а також висловив щирі сподівання зустрітися в стінах нашого університету в якості майбутніх роботодавців.
   Щиро вітаємо здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання з важливою подією – здобуттям ступеня вищої освіти «Магістр» та отриманням кваліфікації магістра з обліку і оподаткування.
Бажаємо міцного здоров’я, бажання розвиватися, жити і творити на благо України!
 
Тамара Гуренко, Гарант ОП,
доцентка кафедри обліку та оподаткування
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook