Театральний дебют студентів ОПП «Міжнародна економіка»

1 May 2023, 23:02
НУБіП України

    У вівторок 25 квітня студенти 1 та 2 курсу ОПП «Міжнародна економіка» зі своїми наставниками Оленою Кірейцевою та Ларисою Михальчишиною відвідали виставу “Моя професія - сеньйор з вищого світу”, яка відбулась на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.


   Ця вистава – вже друге звернення театру до матеріалу. У 1981 році, в постановці В. Оглобліна та виконанні акторів В. Івченка і С. Олексенка – це була одна з найяскравіших і найкасовіших вистав репертуару. Черга за квитками – стояла від метро «Хрещатик», а сама вистава пройшла більше 700 разів.

   Тоді ж Анатолій Хостікоєв зіграв роль Антоніо, і В. Оглоблін казав: «Антоніо — Хостікоєв, це друга його велика роль у театрі Франка. Він був дуже хороший, темперамент збігався з італійським». У 2003 році – цю ж п'єсу було поставлено як антрепризу театральної компанії “Бенюк і Хостікоєв”, де А. Хостікоєв був і режисером, і виконавцем.

   Сьогодні італійська комедія знову повернулась на сцену академічного театру. Грається вистава в декораціях Ярослава Нірода, створеними за ескізами 1981 року. В легкій і невибагливій комедії звучить тема родинних відносин, збереження дому та порятунку сім'ї як головної опори в житті кожної людини.
   Три акти неймовірної вистави пройшли на одному диханні завдяки чудовій грі відомих акторів України – Наталії Сумської, Богдана Бенюка, Олександра Задніпровського.


   Особливо глядачів зачарував своєю грою головний герой комедії Назар Задніпровський. Він зіграв роль Леоніда Папагатто, глави великої італійської родини, якому можна вибачити все: і дрібні крадіжки продуктів на званих обідах і вечерях, і створення міфічного благодійного фонду підтримки бідних родин, тому що весь цей калейдоскоп подій затіяний ним заради однієї мети –добробуту своїх близьких. Щаслива розв'язка – заслужена нагорода артистичному і чарівному шахраєві.


   

    Динамічна та переконлива гра акторів тримала увагу студентів до кінця вистави. Надзвичайно гарні декорації та освітлення сцени створювали відчуття у кожного глядача, що він також є учасником подій, які відбуваються на сцені. Після закінчення вистави всі були під чудовими враженнями і студенти ще довго не розходились. Їм хотілось якнайдовше поділитись своїми емоціями, обговорити акторів, театр та чудову гру. Було прийнято рішення відвідувати театри Києва щомісяця.

Олена Кірейцева, Лариса Михальчишина,

доценти кафедри глобальної економіки, куратори груп 22 та 12 МЕ
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook