Open-air - красиво і корисно: проведення занять з філософії та логіки в екокласах ботанічного саду НУБІП України

April 23, 2023

  Навчання на природі розвиває спостережливість, формує науковий світогляд
та допомагає виховати любов до всього живого.
Адже така навчальна діяльність буде веселою, невимушеною й, зрештою,
дієвішою за будь-які виховні бесіди.

В. Сухомлинський


  Студенти нашого університету мають унікальну можливість - проведення пар в еко-аудиторіях, які знаходяться в Ботанічному саду НУБіП України. Завдаки ініціативі ректора Станіслава Ніколаєнка в ботанічному саду було створено екокласи, як освітньо-пізнавальні осередки, в яких можна суміщати приємне і корисне: естетичну насолоду від природних ландшафтів, дотримання карантинних вимог навчання в умовах пандемії та, зрештою, отримання нових, корисних, цікавих знань.


 На цьому тижні, студенти 1 курсу спеціальності «Журналістика» та студенти 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» побували в екокласах на заняттях з предметів "Філософія та логіка" й "Логіка". Заняття  проводила доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету Ірина Матвієнко.

 

 В організації та проведенні навчального заняття Ірина Сергіївна задіяла інтерактивну гру «Філософський крокодил». Завдяки грі студенти не просто весело провели час, а й розширили свій кругозір і творчо самовиразилися.

 

 Своїми враженнями ділиться студент спеціальності «Журналістика» Єгор Касенюк: «На парі ми не тільки розвивали своє філософське мислення, а й самі виступали в ролі філософів. Сама гра - дуже цікава, вона показує філософію з іншого боку, адже ми стаємо героями певної епохи від Античності до Нового часу, а свіже повітря і природа навколо нас - вплинули на настрій під час пари і на наше сприйняття інформації. Від імені студентів, я дякую університету за таку можливість і за такий чудовий, доглянутий Ботанічний сад з еко-аудиторіями».

 


 "Ірина Сергіївна провела цікавий і захопливий семінар з дисципліни «Логіка», - ділиться своїми враженнями Ковальова Софія,  студентка 2 курсу, спеціальності "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії".


 Невеличка «логічна вікторина» на початку нашого заняття викликала жвавий та неабиякий інтерес присутніх і численні питання. Ця вікторина додала певного інтерактивного розмаїття, що сподобалось усім. Свіже повітря, неймовірна краса природи ботанічного саду НУБіП допомогли створити пречудовий настрій та мотивацію для засвоєння необхідного матеріалу, який підготували студенти.


 Під час семінару викладачка пояснила, що наука логіка є надважливою та стосується багатьох сферах нашого життя, включаючи науку, технології, бізнес, політику та особисте. Вона також додала, що використовуючи практичну складову логіки як науки, важливо розуміти, які принципи та поняття логіки можуть бути застосовані до конкретних ситуацій та завдань, і як їх правильно використовувати. Бо наука логіка поєднує в собі теоретичний та практичний досвід!

 
 Наприкінці заняття Ірина Сергіївна наголосила, що загалом вивчення логіки допомагає людям аналізувати складні проблеми, приймати рішення, й ефективно мислити, правильно висловлювати свої думки та ідеї, а також розвивати свій інтелект.

 

 

 Ірина Матвієнко - викладач дисциплін "Логіка" й «Філософія та логіка»: «Використання інтерактивних методик для студентів різних факультетів - приносить користь, адже завдяки цьому студенти проявляють свою творчість, креативність, критичне мислення любов до дисципліни і просто цікаво проводять час. Вони - молодці!».
 


Йордана Курганевич,
студентка 1-го курсу, групи 22001б спеціальності "Журналістика",

Ковальова Софія
студентка 2 курсу, староста групи 21001б,
спеціальності "Міжнародні відносини,
суспільні комунікації та регіональні студії." 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook