Актуальність курсу домедичної допомоги

April 19, 2023

 На сьогоднішній день в Україні, на жаль, продовжується війна та є небезпека як для військових, так і цивільних громадян отримати травми. І кожен із нас може опинитися в ситуації, коли сам потребує допомоги або хтось із рідних, близьких, колег, студентів чи перехожих.

Саме на заняттях із домедичної допомоги, які тривали з 10 квітня 2023 року та до яких активно долучилися науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології, доцент кафедри охорони праці і біотехнічних систем НУБІП України, кандидат біологічних наук, тренер-інструктор компанії SAR, координатор групи «Гігієна та здоров’я» Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH) Тамара Білько провела лекційні та практичні заняття.
На практичних заняттях кожен із учасників мав можливість спробувати провести серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах. Правильність дій перевіряла програма, встановлена на планшеті, яка вказувала на помилку щодо інтенсивності, сили натискування і показувала кінцевий результат ефективності дій рятувальника.

 

 

Також учасники ознайомилися із роботою дефібрилятора і пробували запустити його, дотримуючись інструкцій пристрою та враховуючи поради та зауваження тренера-інструктора.

Алгоритм дії при втраті свідомості, кровотечах, накладання жгута та турнікета, як правильно підготувати хворого для транспортування ті інші питання були винесення для обговорення та практично відпрацьовані дії надання домедичної допомоги.

 

Отже, заняття були корисними та необхідними для кожного науково-педагогічного працівника. Висловлюємо щиру подяку за витримку та професіоналізм інструктору-тренеру Тамарі Білько.

 

Ренська І.І.,
старший викладач кафедри англійської філології

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook