Засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету

19 жовтня 2021 року
   Аналіз та обговорення поточного стану змішаної форми навчання студентів, оновлення вибіркових блоків дисциплін за спеціальністю, в розрізі навчальних планів освітніх програм, корегування графіків освітнього процесу студентів магістратури, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» і «Автомобільний транспорт» та розгляд навчальної літератури пропонованої до видання – перелік основних питань, які увійшли до порядку денного жовтневого засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету.

   Члени навчально-методичної комісії, колегіально, проаналізували стан змішаної форми навчання студентів та звернули увагу на особливості такої форми освітньої діяльності. Наразі, дистанційно навчаються студенти 1, 2 курсів бакалаврату та студенти першого року навчання магістратури. 90% студентів зареєстровані у електронній бібліотеці університету та забезпечені конспектами лекцій і необхідними посібниками для проходження занять. Комісія зазначає, що студенти потужно використовують навчальний ресурс платформи E-learn, який передбачає засвоєння наявного теоретичного матеріалу, виконання практичних завдань, складання модулів і контрольних робіт. Опанування дисциплін підсилюється on-line зустрічами студентів з викладачами, згідно загальноуніверситетського розкладу занять. Рішенням навчально-методичної комісії, всі зміни у графіку відеозанять, стосовно посилань і дат, необхідно своєчасно вносити на сайтах кафедр та інформувати про це студентів і деканат.

   Щотижневий контроль здобувачів вищої освіти 3 і 4 курсів, які навчаються в очному форматі, показує, що 18% студентів працюють з низькою інтенсивністю, інколи, пропускають заняття та несвоєчасно здають виконані завдання. Причиною повільної активності молодих людей, являються тимчасові працевлаштування, тому існує необхідність активізації студентів у навчальному процесі, під контролем навчально-методичної комісії, кураторів академічних груп та органів студентського самоврядування.
   Суттєву увагу комісія надала формуванню блоків вибіркових дисциплін за спеціальністю, навчальних планів майбутнього навчального року. Обговорено суть, наповнення та оновлення дисциплін кожного блоку. На бакалавраті, кількість вибіркових дисциплін, в одному блоці, залежно від терміну навчання студентів, знаходиться в межах від 10 до 13, студенти магістратури мають на вибір блоки по 4…6 дисциплін. Враховуючи побажання здобувачів вищої освіти, у кожній освітній програмі забезпечено наявність від 2 до 3 блоків вибіркових дисциплін за спеціальністю, які будуть оприлюднені на сайті факультету.
    Також комісія внесла корективи, стосовно періодів проходження виробничої практики студентами магістратури, у майбутньому році та розглянула посібники і методичні вказівки, підготовлені науково-педагогічними працівниками до затвердження на засіданні вченої ради механіко-технологічного факультету.
Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook