Про GR та роботу в УКАБ говорили з Олегом Нестеровим в рамках просвітницького проєкту "Бесіди про право"

19 жовтня 2021 року

 

Юридичному факультету та кафедрі теорії та історії держави і права цьогоріч виповнилося 20 років. Досягнення будь-якої навчально-наукової інституції засвідчують не лише переліки виданих наукових праць чи кількість захищених кандидатських і докторських дисертацій. Найважливішим досягненням будь-якого факультету є його успішний випускник.

 

У рамках проєкту кафедри ТІДП «Бесіди про право» 18 жовтня 2021 р. студенти 1 та 2 курсів юридичного факультету, а також представники 4 курсу різних спеціальностей мали можливість поспілкуватися з Олегом Нестеровим, випускником правничої магістратури 2017 року, а сьогодні - заступником генерального директора УКАБ з адвокації.

 

Олег розповів усім присутнім на онлайн-зустрічі про те, чим сьогодні є сьогодні є GR (“Government Realation”), як він розпочав свою роботу в УКАБ (Український клуб аграрного бізнесу) і за який напрям роботи цієї організації він відповідає. А функціональних обов’язків чимало, серед яких головними є робота із законами, підзаконними нормативно-правовими актами, постійний моніторинг змін до законодавства та опрацювання незліченних сторінок проєктів нормативних документів, написання правок та інша супутня робота.

 

Те, чим сьогодні займається Олег, зацікавило не лише студентів, а й викладачів. Були задані численні питання, як-от: з якого курсу можна потрапити на стажування, як відбувається перше знайомство з роботою, з чого найкраще розпочинати адвокаційну кампанію, знання з яких галузей реально знадобилися в роботі тощо.

 

Наш гість охоче відповідав на усі запитання. Позиціонуючи себе як адвоката бізнесу, він порадив юних колегам більше уваги звертати на теорію держави і права, на теми навчальних дисциплін, які розкривають особливості роботи державних органів, за можливості паралельно здобути ще й другу освіту (бажано, економічну), а також багато читати, аналізувати прочитане, мати власну думку і вчитися писати свої перші блоги.

Олег вірить, що у нашій державі утвердиться «культура цивілізованого лобізму», а «більшість громадян матимуть хоча б базові знання/розуміння права, того як працює держава і хто на що має право».

 

Зустріч залишила приємний післясмак і жваві обговорення у вузькому колі. Маємо сподівання, що з легкої руки Олега Нестерова просвітницький проєкт кафедри теорії та історії держави і права «Бесіди про право» знайде свого слухача.

 

Тож слідкуйте за оголошеннями на сторінці кафедри, підписуйтесь на наші профілі у Facebook та Instagram і долучайтеся до інших просвітницьких заходів.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook