15 жовтня - Всесвітній День анатомії

15 жовтня 2021 року

15 жовтня, у день памяті «батька анатомії» Андреса Везалія, весь світ відзначає Всесвітній День анатомії. Це свято запроваджене у 2019 році як спільна ініціатива Генеральної ассамблеї Міжнародної Федерації Асоціацій анатомії (IFFA) та національних анатомічних товариств. Всесвітній День анатомії - це можливість показати значення анатомії як навчальної дисципліни і важливу роль національних анатомічних товариств в підготовці майбутніх лікарів як гуманної, так і ветеринарної медицини.

Воістину є правдиві слова видатного українця, батька вітчизняної медицини Єфрема Йосиповича Мухіна, сказані ним ще у 1815 р.: "ЛІКАР НЕ АНАТОМ НЕ ТІЛЬКИ НЕ КОРИСНИЙ, АЛЕ Й ШКІДЛИВИЙ!
Готуючись до відзначення Всесвітнього Дня Анатомії та свого 100-річного ювілею, кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, що забезпечує в НУБіП України викладання анатомії як тварин, так і людини на декількох факультетах університету нещодавно провела Міжнародну наукову конференцію. У цій конференції взяли участь представники 43 установ з 14 країн світу. Отримав колектив кафедри і понад 160 вітань з ювілеєм від друзів і колег з 17 країн світу, в тому числі і від предстоятеля Православної Церкви України, голови Верховної ради України, президента НАН України, Київського міського голови та багатьох інших.

Олег Мельник,

завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад В.Г. Касьяненка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook