Екскурсійний тур першокурсників до Меморіального комплексу Національного музею історії України у Другій світовій війні

11 жовтня 2021 року

 

14 липня 2021 року Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт № 2325 «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України», згідно з яким «День захисника України» перейменовано на «День захисників і захисниць України». Закон набув чинності 5 серпня 2021 року. Перед відзначенням державного свята 14 жовтня студенти 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» разом з куратором групи, доцентом кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Галушкою В.Ю. відвідали Меморіальний комплекс Національного музею історії України у Другій світовій війні.

 
Історія Другої світової війни – непроста історія. Непроста своєю багатогранністю, строкатістю й наслідками. Непроста своїм переходом у «війни пам'яті» й тим, що безпосередньо впирається у війну сучасну …
Шлях до головної споруди розпочався від колишньої Московської брами Старої Печерської фортеці XVІІІ століття. Звідси пролягла широка алея, що відкриває панораму музейного містечка. До музею веде галерея, де розміщено п’ятиметрові бронзові горельєфні композиції, що відтворюють мужність прикордонників, нескореність тих, хто опинився на окупованій території, самовідданість учасників руху Опори та трудівників тилу.
 
 
Меморіальний комплекс було відкрито 9 травня 1981 року. Експозиції до музею почали збирати ще з часів війни з 1942 року. Це не просто музей, а цілий величезний Меморіальний комплекс, розташований на схилах Дніпра, який займає площу понад 11,42 га. До нього входить: музей з монументом «Батьківщина-Мати», головна площа з Алеєю міст - героїв та скульптурними і рельєфними композиціями «Форсування Дніпра» та «Передача зброї», виставка бойової техніки і озброєння 1940-х років, за розмірами колекція музею є найбільшою у світі серед військових музеїв. Головна площа під час масових урочистостей вміщує близько 30 тисяч осіб. Домінантом Меморіалу є скульптура «Батьківщина-Мати».
  
У музеї 16 залів, які знаходяться усередині будівлі  монументу «Батьківщина-Мати» і налічується більше 15 тисяч оригінальних предметів. Вони розташовані у музейних кімнатах у хронологічному порядку і нагадують про страшні роки Другої світової війни, яка прокотилася через Україну. Експозиції містять розповіді про факти мовою учасників війни.
Студенти залишилися задоволеними від екскурсії до Меморіального комплексу Національного музею історії України у Другій світовій війні та виявили бажання відвідати інші історичні місця м. Києва.
 
 
Вікторія Галушка,
кандидат наук з державного управління,
доцент кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, куратор групи
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook