Вітаємо з ювілеєм Василя Бенедиктовича Данілова!

3 жовтня 2021 року

Колектив факультету ветеринарної медицини щиро вітає з Днем народження кандидата ветеринарних наук, доцента, Заслуженого працівника освіти України Василя Бенедиктовича Данілова.

Василь Бенедиктович народився 3 жовтня 1961 року в с. Озеро Володимирецького району Рівненської області. З 1969 р. по 1977 р. навчався в Озерській середній школі. Після закінчення 8 класу вступив на навчання у Млинівський зооветеринарний технікум Рівненської області, який закінчив з відзнакою у 1981 році, отримавши диплом фельдшера ветеринарної медицини. Після закінчення технікуму працював на посаді фельдшера ветеринарної медицини колгоспу «Зоря» (с. Хорупань, Млинівський р-н, Рівненська обл.).
З 23 березня 1981 р. по 23 березня 1983 р. служив у лавах Радянської армії (м. Рава-Руська, Прикарпатський військовий округ, сержант).
З 1 вересня 1983 р. по 14 липня 1988 р. навчався на ветеринарному факультеті Української сільськогосподарської академії (нині - НУБіП України), був старостою курсу. Деканом факультету на той час працював доцент Мазуркевич Анатолій Йосипович, який пізніше став науковим керівником дисертаційної роботи ювіляра. Після закінчення з відзнакою академії, Анатолій Мазуркевич запросив Василя Данілова на кафедру. У 1993 р. В.Б. Данілов захистив кандидатську дисертацію на тему «Обмін речовин між кров’ю і тканинами при гострому експериментальному отруєнні бугайців нітратами» (науковий керівник – А.Й. Мазуркевич (нині – академік НААН України)) та здобув наукову ступінь кандидата ветеринарних наук. Після закінчення аспірантури працював в НУБіП України на посаді асистента кафедри, а з 1996 р. і по нині працює на посаді доцента кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка.
У березні 2001 р. В.Б. Данілов був запрошений деканом факультету ветеринарної медицини Цвіліховським Миколою Івановичем на посаду заступника декана з навчально-виховної роботи. З того часу і до нині Василь Бенедиктович працює на цій посаді. На період відпустки, або відрядження декана, виконує його функції. Данілов В.Б. працював також заступником відповідального секретаря Приймальної комісії Національного університету біоресурсів і природокористування України, заступником проректора з питань діяльності ВНЗ І-ІІІ рівня акредитації університету.
Данілов В.Б. є автором (співавтором) понад 150 наукових та науково-методичних праць, з яких 6 підручників та посібників для ЗВО І-ІV р.а., (підручники: «Патологічна фізіологія і патологічна анатомія тварин» (2008 р.); «Потофізіологія тварин» (2013 р.); «Ветеринарна імунологія» (2018 р.); навчальний посібник «Клітинні технології у ветеринарній медицині» (2014 р.); практикуми «Патофізіологія тварин» (2003 р.) і «Ветеринарна імунологія» (2014 р.); 12 патентів на винахід та корисну модель.
Значну увагу В.Б. Данілов приділяє методичній роботі. Він є співавтором типових навчальних програм з дисципліни «Патофізіологія тварин», галузевих стандартів вищої освіти зі спеціальності «Ветеринарна медицина» ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр». Значний внесок він зробив у становлення, розвиток та удосконалення магістерської підготовки студентів, робочих навчальних планів на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України. За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти та підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі ветеринарної медицини його нагороджено Почесною грамотою Голови Державного департаменту ветеринарної медицини України (1998 р.), Почесною грамотою ректора НУБіП України (2001, 2011 р.р.), Почесною грамотою Київського міського голови (2005 р.), медаллю Державного комітету ветеринарної медицини України «За заслуги у ветеринарній медицині» (2010 р.), Почесною грамотою Міністра освіти і науки України (2006 р.), відзнаками «Відмінник освіти України» (2018 р.), «Заслужений працівник освіти України» (2020 р.).

Вельмишановний Василю Бенедиктовичу, прийміть найтепліші та найщиріші вітання з нагоди Вашого ювілею. Рік – це багатство, вік – п'єдестал, а 60 років – це сума добрих справ, розуму, порядності та совісті, чого у вас є сповна! За пройдені роки вже немало здолано доріг, але у Вас ще так багато всього попереду. Ви молоді душею, у Вас прекрасна і чудова сім’я, яка любить і цінує Вас, а це – найголовніше. Ви – мудрі і успішні в справах, Вас люблять і поважають, а багато хто хоче бути на Вас схожими. Ви є вірним прикладом дружби та того, як потрібно ставитися до людей, тому недаремно колеги бачать у вас мудру і досвідчену людину, студенти – цікавого та справедливого викладача. 

Шановний Василю Бенедиктовичу, бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя і довгих-довгих років життя. Нехай удача буде завжди з Вами. Нехай життя приносить натхнення, а доля буде прихильною до Вас. Всіх земних благ Вам, достатку і миру! Вітаємо!

Від імені колективу факультету, декан Микола Цвіліховський 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook