Гуманітарно-педагогічний факультет погодив призначення деканом Інну Савицьку

30 серпня 2021 року
    Важливою подією в кожному колективі є призначення очільника, адже від його стилю керування, стратегічного бачення, використовуваних тактик залежить, чи розвиватиметься, чи зростатиме, чи употужнюватиметься факультет, залежить успіх всієї команди. «Показник якості управління, за словами П. Друкера, коли звичайні люди роблять незвичайні речі».

    Сьогодні, 30 вересня, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася конференція трудового колективу, на якій відповідно до ст. 39 Закону України «Про вищу освіту» були представлені всі групи учасників освітнього процесу, а згідно зі ст. 43 Закону України «Про вищу освіту» ректор університету призначає декана факультету за згодою більшості від повного складу органу громадського самоврядування факультету, на строк до п’яти років та укладає з ним контракт. На її засідання завітали ректор університету Станіслав Ніколаєнко та начальник відділу кадрів Микола Михайліченко.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, представляючи кандидатуру Інни Савицької на посаду декана, високо оцінив роботу колективу факультету, наголосив на здобутках, підкреслюючи, що факультет є одним із провідних факультетів як у нашому університеті, так і в Україні, а також наголосив на напрямах, які потрібно розвивати.

    Стратегію розвитку факультету спрезентувала претендент на посаду декана Інна Савицька. Інна Миколаївна зазначила, що гуманітарно-педагогічний факультет має значний кадровий потенціал, перспективну молодь та амбітних студентів, тому в минулі роки колектив під керівництвом попереднього декана Василя Дмитровича Шинкарука провів велику роботу і досяг високих результатів.

    У своєму виступі Інна Миколаївна назвала десять основних завдань, що на її думку, є надважливими для подальшого поступу факультету:

1. Якість освітніх послуг, що їх надає університет, впливає і на кількісні показники контингенту студентів. На факультеті в останні роки кількість студентів суттєво збільшилася. Сьогодні на факультеті навчається 2163 студента. Ми ставимо амбітну мету ‒ збільшити контингент студентів до 3000.

2. Успішно акредитувати спеціальності, ліцензовані у попередні роки, а саме: «Психологія», «Професійна освіта», «Журналістика» та ОНП «Філософія».

3. Зосередити увагу на діяльності госпрозрозрахункових підрозділах факультету. Довести виконання плану до 1,5 млн грн на рік.

4. Розширити кількість науково-дослідних тем, щоб кожна кафедра мала мінімум одну держбюджетну тему та укласти договори з провідними підприємствами, організаціями задля співпраці з наукової тематики.

5. Удосконалювати й наділ практичну підготовку студентів та розширити бази виробничої практики як в Україні, так і за кордоном.

6. Активізувати міжнародну діяльність через участь в грантах, підписання угод з університетами-партнерами щодо навчання студентів за програмою подвійних дипломів, розвиток співпраці зі закордонними університетами у рамках проєкту Еразмус+.

7. Удосконалити програму викладання фахових дисциплін, змінюючи формат викладання іноземних мов, зокрема, зосереджуючи увагу на формуванні мовленнєвих компетентностей та підготовці  до складання ЄВІ.

8. Розпочати процедури входження наукових видань факультету «Міжнародний філологічний часопис» і «Гуманітарні студії» до наукометричних баз Scopus або Web of Science.

9. Стабілізувати кадровий потенціал факультету, а саме – зберегти в його структурі не менше 30% докторів наук, професорів, 60% кандидатів наук, доцентів, планомірно поповнювати факультет нашими випускниками аспірантури і докторантури, які володіють сучасними технологіями та іноземними мовами, а також зміцнювати, поповнювати колектив факультету знаними науковцями, практиками, роботодавцями.

    Завершуючи свій виступ, Інна Миколаївна процитувала Філіпа Дугласа: «Сила команди ‒ кожен її учасник. Сила кожного учасника – команда». Усі присутні делегати конференції, а це – 118 осіб, одностайно підтримали нового декана.

Вітаємо Інну Савицьку з призначенням на посаду декана гуманітарно-педагогічного факультету.

Великих здобутків, а підґрунтям плідної професійної діяльності, хай буде міцне здоров`я, сповнене любові серце, натхненна думка й добрі почуття. Нехай у всіх починаннях Вас супроводжує удача, розуміння та підтримка колег та однодумців, а непроста відповідальна робота приносить задоволення і творчі перемоги.

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook