Виробнича практика інженерів-механіків

29 липня 2021 року
     Для забезпечення можливості вирішення складних спеціалізованих задач і практичних проблем у галузі агропромислового комплексу – студент інженерного профілю, повинен брати безпосередню участь у технологіях виробництва продукції рослинництва та тваринництва. Майбутній фахівець, в реальних умовах, повинен відчути принципи роботи машин, механізмів, агрегатів та технічних вузлів, засвоїти тонкощі підходів до технічного обслуговування енергетичних засобів і обладнання, посилити свій рівень знань в обставинах виробничої ситуаційності. Реалізація вказаних інженерних компетентностей, можлива, лише в умовах виробничої практики.

    Офіційний дилер John Deere – ТОВ «РДО Україна», офіційний дилер John Deere, Väderstad, Manitou, Geringhoff, Mitas та Trelleborg – ТОВ «Юпітер 9 Агросервіс», офіційний імпортер техніки YTО – «АГСОЛКО Україна», офіційний представник американського виробника сільськогосподарської техніки Great Plains і Land Pride – ТОВ «Грейт Плейнз Україна», ТОВ «АГРОТЕХСОЮЗ», ТОВ «KUHN Україна», ТОВ «KVS Україна», ТОВ «АМАКО Україна» – це далеко не весь перелік потужних компаній та виробничих підрозділів аграрного сектору нашої країни, де студенти спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету, наразі, проходять виробничу практику.

  

  

     Налаштування, технологічні регулювання збиральних машин і їх експлуатація, керування аграрною технікою, ремонт вузлів трансмісії та двигунів, обслуговування ґрунтообробних знарядь, заготівля кормів, підготовка машин до посіву культур, моніторинг урожайності, захист рослин – операції, якими, в загальному, можна описати спектр практичного навчання студентів - механіків.
     Студент групи АІ 1903 ст, Віталій Єрошкін, який проходить практику в ТОВ «Юпітер 9 Агросервіс», зазначає, що його інженерні здібності суттєво поліпшились, у використанні сучасного сервісного обладнання, яке дозволяє швидко проводити діагностування технічних засобів, дефектування вузлів та налаштовувати машину на виробничий процес.

  

  

     Своїми враженнями про практику в ТОВ «АМАКО Україна», поділилася і студентка групи АІ 1902 Анна Андрощук. За її словами, вона довела собі і штату компанії, що хоче і може працювати з механізмами та агрегатами. Хоча руки, інколи, були по лікті в трансмісійній оливі, вона не побоялася пошкодити манікюр, адже, без контакту з деталями технічного середовища, неможливо якісно дослідити роботу механізму.
     Суттєві переваги використання квадрокоптерів у технологіях внесення інсектицидів помітив студент групи АІ 1802 Якименко Євгеній, під час проходження виробничої практики в умовах ТОВ «KVS Україна». Порівняно з існуючими технологіями, витрата матеріалу суттєво менша, крім того, поле площею 8 га, можна обробити, всього, за 50 хвилин.

  

    

     Виробнича практика студентів є невід’ємною складовою частиною навчального процесу перед завершальною його фазою. На початку практичного навчання, кожен студент 3 курсу, спеціальності «Агроінженерія», отримав тематику дипломного проектування, тож бажаємо нашим здобувачам вищої освіти, вдалого використання і відображення накопиченої прикладної інформації в дипломних проектах бакалавра.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook