УНІВЕРСИТЕТ ОТРИМАВ БЮДЖЕТНІ КОШТИ НА ЗМІЦНЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ

28 липня 2021 року
    Послідовно та планомірно продовжується реалізація одного з пріоритетних завдань Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2025» – проведення комплексної реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази.

     На придбання навчального обладнання (а це різні детектори і аналізатори, вимірювальні прилади, лабораторні стенди, квадрокоптери, гарнітури віртуальної реальності, інтерактивні дошки, комп’ютери, мультимедійні проектори, обладнання для відео конференцій тощо) факультети та інститути отримали в цьому році 5 мільйонів гривень. І хоча на кожний факультет виходить начебто і невелика сума, приблизно по 300 тисяч, проте такі кошти виділяються вже три роки поспіль, і це вже дозволило помітно оновити навчальне обладнання, списати застарілу та придбати нову досконалішу техніку.

     До святкування 123-річниці Університету ми приурочили відкриття ряду нових лабораторій, облаштованих новим сучасним обладнанням: лабораторію синхронного перекладу, навчальну лабораторію інформаційних технологій, навчально-наукову лабораторію «Інтернет речей», навчально-наукову лабораторію точного землеробства «Амазоне», міжкафедральну навчально-наукову лабораторію «SmartGrid», електровимірювальну лабораторію інституту енергетики, лабораторію організації і технології ресторанного господарства, лабораторію бізнес-аналітики на факультеті аграрного менеджменту, навчально-науковий центр водних ресурсів та аквакультури.

     Але ключовим завданням, як кажуть наші студенти «фішкою», в цьому році, безумовно, є будівництво нового спортивного комплексу. Реалізація цього проекту дозволить суттєво покращити спортивну базу для фізичного виховання студентської молоді, а також зміцнення здоров’я та підвищення працездатності нашого колективу.
     Загальна вартість спорткомплексу – 30 мільйонів гривень. В минулому році Університет власним коштом провів укріплення фундаменту, силами своїх працівників і студентів виконав велику частину підготовчих робіт. В цьому ж році ми за рахунок надходжень спеціального фонду профінансуємо 15 мільйонів гривень. Розраховуємо також на допомогу наших благодійників і меценатів, які пообіцяли зібрати на цей проект 5 мільйонів.
     Підтримала нас і держава. За результатами конкурсу з розподілу бюджетних коштів з Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти НУБіП отримав 9 мільйонів гривень. Це один з найбільших обсягів серед усіх закладів освіти, яким були виділені бюджетні кошти. Держава нам довіряє, тому що бачить як розвивається Університет, як зміцнюється наша матеріально-технічна база, як покращується якість навчання.
     Тож ми мусимо виправдати довіру держави, довіру людей, які вкладають в Університет свої сили і душу, довіру студентів і працівників Університету. Як писав класик: «Я знаю – город будет, я знаю – саду цвесть». Роботи на спорткомплексі вже тривають. Про хід будівництва будемо повідомляти…

 

Олег Бронін,
начальник планово-фінансового відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook