Фахівці ветеринарно-санітарної експертизи підвищили кваліфікацію на факультеті ветеринарної медицини

21 червня 2021 року

З 7 по 18 червня 2021 р. на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію керівники і спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби. Згідно плану-графіку навчання проходили фахівці ветеринарно-санітарної експертизи.
Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.
  •  Аграрна політика в контексті сучасних реформ. Фінансування заходів у сфері безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.
  •  Вимоги до випробувальних і калібрувальних лабораторій згідно ISO 17025.
  •  Морфологічний та хімічний склад м’яса сільськогосподарських тварин, свійської птиці, кролів. Харчова цінність м’яса і м’ясопродуктів.
  • Фактори, що впливають на якість і безпечність м’яса сільськогосподарських тварин та післязабійні зміни у м’ясі. Зміни м’яса сільськогосподарських тварин при зберіганні.
  •  Вимоги до органічного виробництва харчових продуктів, інспектування та державний контроль.
  •  Сучасні наукові підходи до безпечності м’яса.
  •  Актуальні питання безпечності харчових продуктів в програмі підготовки майбутніх лікарів ветеринарної медицини.
  •  Сучасні методи консервування м’яса.
  •  Методи контролю гігієнічних показників, патогенних мікроорганізмів, алергенів у харчових продуктах.
  •  Сучасна концепція аналізу ризиків.
  •  Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.
  •  Гігієна харчових продуктів рослинного походження.
  • Контроль механізмів імпорту та сертифікаційних процедур, пов’язаних із захистом здоров’я тварин, людей і екосистем у країні-імпортері.
  • Гігієна харчових тваринних гідробіонтів.
  •  Вимоги законодавства до безпечності та якості меду натурального. Вирішення проблеми шляхом державного регулювання.
  • Вимоги до біобезпеки в лабораторіях. Основи біозахисту.

Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2021 році та переваги навчання в нашому університеті. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини. 

Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми, які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення. У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті. Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.


Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook