У НУБіП України завершено перший етап вакцинації співробітників від COVID-19

19 червня 2021 року
м. Київ
   З 3 червня по 18 червня 2021 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася вакцинація викладачів та працівників, яка проходила відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021 – 2022 роках, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України № 213 від 09.02.2021 року. Координатор вакцинації від університету – член оперативного штабу по запобіганню захворювання COVID-19, директор Навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку, кандидат психологічних наук, доцент Ржевський Геннадій Миколайович.
    Створення колективного імунітету науково-педагогічних працівників нашого університету є найважливішою і першочерговою задачою! Відповідальність викладацького складу перед студентами і іншими участниками освітнього процесу неймовірно висока! Ми - відповідальні не тільки за власне здоров'я, але і за здоров'я студентської молоді, яку ми навчаємо, бо як освітяни контактуємо з тисячами людей!
   В нашій державі як і у всьому світі вже триває масова вакцинація від COVID-19. Щеплення проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Тому вакцинування максимально найбільшої кількості робітників освіти було першочерговим для керівництва НУБіП України.

 

    У читальному залі гуртожитку №11 студентського містечка університету організували тимчасовий пункт щеплення. Співробітники та викладачі заповнили інформовану згоду, в якій зазначили стан свого здоров’я, ознайомилися з інформацією про препарат для вакцинування. Лікарі провели опитування, щоб переконатися, що на момент звернення у людини немає протипоказів до проведення щеплення. Відтак пацієнтові вводили вакцину та інформували, що за кілька тижнів після отримання першої дози вакцини необхідно повторити цю процедуру.
      До вакцинації активно долучилось керівництво університету, а саме всебічного сприяння з боку ректора академіка Національної академії педагогічних наук Станіслава Ніколаєнка, оперативного штабу по запобіганню захворювання COVID-19 на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку, академіком Національної академії аграрних наук Сергієм Квашою, адміністрації КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського району м. Києва та лікарів.
      Вакцинація працівників проходила відповідно до списків, які подали керівники структурних підрозділів, директори інститутів та декани факультетів.

    На протязі всієї компанії вакцинації в університеті, щеплення препаратом BioNTech/ Pfizer отримали 1116 осіб. 

    Вакцинація пройшла успішно, відповідальні слідкували, щоб не створювались черги, вакцина використана максимально ефективно. Загалом, після вакцинації всі почуваються добре.    

 

     Охочих освітян зустрічала дружня команда оперативного штабу.
     За організацію доставки лікарів з поліклініки, реєстрацію і прийом співробітників, видачу талонів на щеплення, аналізу списків осіб які пройшли щеплення і які з певних причин не пройшли, але бажають в подальшому його пройти відповідав і забезпечував директор Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, кандидат психологічних наук, доцент Геннадій Ржевський.

 

  Обладнання і оформлення необхідним інвентарем та меблями приміщення, антисептичними засобами, питною водою для проведення щеплення забезпечував директор студентського містечка Сергій Стецюк

 

 

    Медичний огляд, моніторинг температурного скринінгу, надання консультацій, догляд за станом здоров`я вакцинованих співробітників, спостереження дотримання соціального дистанціювання учасників вакцинування забезпечував директор оздоровчого центру Вячеслав Крупка.

 

    Реєстрацію і видачу талонів на вакцинування співробітників згідно визначених списків забезпечувала провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ Ірина Курінна.

 

    Надання психологічної допомоги і консультування співробітників під час вакцинації забезпечувала провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ Каріна Арзуманян.

 

    Супровід пільгових категорій співробітників, розгляд скарг і побажань співробітників під час вакцинування забезпечував начальник відділу соціальної роботи Віктор Потебня.

 

   Завдяки оперативній роботі максимально швидко та в короткі строки редагувалися та вносилися зміни в списки охочих завдяки провідному фахівцю Наталії Савченко.

 

 

   Висловлюємо вдячність мобільній бригаді лікарів КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського району м. Києва на чолі з Віталієм Омельчуком, Оксаною Мороз, лікарем невропатологом Фещенко Юлією Валеріївною, Мариною Зубко, Наталією Савченко, Ларисою Бєловою, Світланою Соломко, медичною сестрою Тетяною, які професійно провели вакцинацію.

 

 

    На завершенні восьмі денної праці потужної команди лікарів і членів оперативного штабу університету, Геннадій Миколайович Ржевський, за дорученням ректорату подякував за професійну працю і привітав лікарів з наступаючим професійним святом Днем медичного працівника, вручив подарунки від ректорату і безмежно вдячних  працівників і викладачів факультету харчових техологій, якості продукції АПК. Побажав лікарям міцного здоров'я, щастя рясного, очікувано відпочинку під час довгоочікуваного отпуску.  

    

     Нагадуємо, що, враховуючи несприятливу ситуацію, кожен повинен свідомо поставитися не лише до носіння масок, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук, а й до вакцинації.

 

 

    Вдячність освітян за швидку, якісну та першокласну організацію щеплення можна побачити на фото з посміхненими обличчями вакцинованих працівників нашого університету та відео з їх коментарями.

  

  

  

  

     Інформаційна довідка: Вакцина Comirnaty Pfizer-BioNTech проти COVID–19 — перша вакцина, яка отримала дозвіл на екстрене застосування від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вакцина показала свою ефективність на рівні приблизно 95% за медіанним значенням спостережень протягом двох місяців. Оцінка показала, що вакцина відповідає обов’язковим критеріям безпеки та ефективності, визначеним ВООЗ. Стратегічна консультативна група ВООЗ з імунізації рекомендує Pfizer-BioNTech як безпечну та ефективну вакцину для людей у віці від 16 років і старше, включаючи осіб старше 65 років. Держава достатньо чітко вказала, що підвищеного ризику до цих вакцин, в порівнянні з іншими вакцинами, немає.

  

 

   Коротко описуючи сам процес ми можемо зазначити, що ніякої спеціальної підготовки перед вакцинуванням не потрібно (виключення вказані на офіційній сторінці ВООЗ): прийшов до пункту щеплення, тобі зробили укол і потрібно 20 хвилин перебувати на місці, щоб побачили, що ти почуваєшся добре. Якщо почуваєшся добре, то можеш їхати додому.
   Якщо ж говорити про відчуття то зі слів освітян дуже часто відчувається слабкість, болить плече, в яке вводять вакцину. Але через два-три дні вони відчувають себе нормально. Близько - 5%- наших працівників було вакциновано дещо раніше за їх ініціативи, дещо більше -10%- вже перехворіли, а враховуючи кількість вацинованих на сьогодення - 60% тож в сумі майже - 75%- персоналу є захищеною. Також чимало працівників виявили бажання вакцинуватись трохи згодом, в основному через хвороби та сімейні обставини.
    Станом на вечір 19 червня інформації щодо важкого стану працівників після вакцинації не надходило.
  Шановні колеги! Звертаємо Вашу увагу на те, що наразі відбувся лише перший етап вакцинації!!! Через 28 діб для колективу Національного університету біоресурсів і природокористування проведуть вакцинацію проти COVID-19 другою дозою Comirnaty Pfizer-BioNTech.

Здоров’я дорожче за багатство. (Джон Рей)


Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР
Ірина Курінна,
фахівець відділу
виховної роботи і студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook