У полі наукових інтересів кафедри ТІДП у червні 2021 р. «Ґендер, гідність, рівність та конституційна скарга як інструмент захисту від дискримінації»

19 червня 2021 року

 

Кафедра теорії та історії держави і права не зупиняється та продовжує цікавиться новими віяннями у вітчизняній юриспруденції, розширюючи коло своїх наукових інтересів та уподобань! З 09 до 11 червня завідувачка кафедри Віра Качур уже другий рік поспіль взяла участь в онлайн-тренінгу із написання конституційних скарг. Цьогорічна тема - «Ґендер, гідність, рівність. Конституційна скарга як інструмент захисту від дискримінації».

 

 

 

 

 

Але найприємніше те, що до цього заходу виявили зацікавленість та бажання взяти участь і наші студенти-першокурсники. Їхні враження – надзвичайно цінні як для мене, їхнього викладача, так і майбутнього нашого юридичного факультету.

 

Світлана Осіпова: «Мої враження від участі в тренінгу «Ґендер, гідність, рівність. Конституційна скарга як інструмент захисту від дискримінації» неймовірні.  Цей тренінг був дуже пізнавальним і захоплюючим ! Тренінг , який ділився на 3 частини (Частина I. Теорія і конституційна практика, Частина IІ. Рівність: гендерний вимір, Частина IІІ. Практика конституційного провадження) , кожна з яких була надзвичайно важливо і цікавою. Особисто мене надзвичайно вразили саме дискусії , які були на тренінгу. Адже під час них спікери пояснювали так багато питань, що задавалися в чаті. Вони давали на них ґрунтовні відповіді. Хочу щиро подякувати спікерам – Олександру Водяннікову, Олені Бориславській, Михайлу Савчину, Олені Харитоновій, організатору – Генріку Вілладсену, координатору проєктів ОБСЄ в Україні, а також Вірі Качур, яка не просто заінтригувала мене, а навіть дещо ненав’язливо підштовхнула до того, щоб я скористатися можливістю відчути себе частиною такого крутого тренінгу. Я відвідала усі лекції із великим задоволенням, а також отримала відповідний сертифікат. Це – найкраща мотивація відвідувати нові заходи, розвиватися та пізнавати щось нове! Лише зараз, нарешті, зрозуміла, на чому постійно робила акценти наша викладачка з теорії держави і права: «Виходьте із зони комфорту, пізнавайте щось нове, зростайте і ставайте цікавими для інших!»

 

 

 

Своїми враженнями від цього заходу радо поділилася і студентка Юлія Нанюк: «Моїх враження від онлайн тренінгу «Ґендер, гідність, рівність. Конституційна скарга як інструмент захисту від дискримінації» настільки багато, що навіть, як кажуть, важко виразити їх словами. З першої хвилини тренінгу я зрозуміла, що недарма обрала цей захід, оскільки він був на відмінно організований. Лектори ж мене вразили своїм професіоналізмом та безмежною любов'ю до своєї справи, тому я не могла відірватися ні на секунду від цікавої та дуже корисної інформації.

Слід зазначити, що лектори не тільки доповідали матеріал по темах, які підготували, а й відповідали дуже обширно на всі питання, які ставили їм учасники. Після того як всі лектори доповіли свої теми і відповіли на всі питання кожного дня відводилася година на дискусії, які я чекала з великим нетерпінням, адже брали участь у дискусії не тільки студенти, а й досвідчені правники, кандидати наук, професори, у яких за плечима величезний досвід роботи у юриспруденції. І тому можна сказати, що я дізналася багато нового не тільки від лекторів, а й від учасників, оскільки вони торкалися тем, які є актуальними на цей час, розповідавши при цьому дуже корисну інформацію. Вона ж знадобиться мені при подальшому вивченню Конституційного права, а також у майбутній моїй роботі.

Хочеться подякувати за професійну організацію та чудове проведення онлайн тренінгу!!! Буду з нетерпінням чекати нових заходів!»

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

 

 

     

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook