Обмін досвідом з латвійськими колегами: у фокусі - лісівнича галузь

20 червня 2021 року
     15 червня 2021 року з офіційним візитом наш університет відвідала делегація поважних гостей з Латвійської Республіки у складі Надзвичайного та повноважного посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, економічного аташе Посольства Латвії в Україні Айнарса Мезуліса, другого секретаря Посольства Латвії в Україні Едвінса Северса та депутата Сейму Латвії Х, ХІ, ХІІ та ХІІІ скликань, міністра землеробства Латвії (2009-2011 та 2014-2018 років), почесного академіка АН Латвії, іноземного члена НААН України Яніса Дуклавса у супроводі координатора візиту делегації директора Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН України Віктора Вергунова.

     В університеті гостей зустрічали в.о. ректора, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, професор Вадим Ткачук, директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко та директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, професор Петро Лакида.

     У ході зустрічі були обговорені питання подальшого розширення міжнародного співробітництва з міжгалузевими науково-освітніми інституціями України і Латвії щодо взаємного бачення розвитку аграрної науки й підвищення ефективності наукового забезпечення сільського господарства, документообмін (включаючи інформаційні ресурси) та спільні наукові дослідження. Гостям розповіли про університет, його історію, структуру та напрями діяльності, а також наприкінці зустрічі вручили сувенірну продукцію НУБіП України.

  

  

     Другим етапом візиту була зустріч делегації з членами науково-технічної ради та аспірантами ННІ лісового і садово-паркового господарства. Варто відмітити коротку але надзвичайно цікаву доповідь пана Я. Дуклавса, з якою він виступив перед колективом, про принципи й засади функціонування та стратегію розвитку лісового, сільського господарства та управління земельними ресурсами у Латвійській Республіці. Вона викликала велику зацікавленість у присутніх й відбулося жваве обговорення наразі актуальних питань.

     Гості відвідали Музей лісових звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського та прогулялися територією ботанічного саду НУБіП України.

Марія Шевчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook