СТУДЕНТИ-МІЖНАРОДНИКИ: ПІСЛЯ БАКАЛАВРАТУ – ПРЯМИЙ ШЛЯХ ДО МАГІСТРАТУРИ

14 червня 2021 року

У 2021 р. на гуманітарно-педагогічному факультеті вперше відбудуться випуск студентів-бакалаврів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та набір студентів-магістрів за цією ж спеціальністю. Приємно, що наші вихованці вирішили завершити здобуття повної фахової освіти у стінах рідного університету. Вони стали учасниками Дня відкритих дверей, що проходив в НУБіП України, а також зареєструвалися для здачі ЄВІ.
Здобутим досвідом та враженнями, отриманими під час років навчання в університеті, а також планами на майбутнє поділилися студенти-випускники 4 курсу.

Наталія Мотенко захоплюється вивченням мов, подорожами та дослідженнями різноманітних культур: 
Навчаючись в НУБіП на доволі широкопрофільній спеціальності, я отримала багато навичок та досвіду, які, на мою думку, є необхідними в житті. Наприклад, робота в команді, створення проектів, участь в дискусіях відіграють важливу роль в сучасному житті. Також хочу додати, що під час навчання на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в мене була можливість не лише дослідити і розширити свої знання в даній сфері, а й також навчитись «критично мислити», що на сьогодні для нашого суспільства надзвичайно необхідно. Завдячуючи університету та науковому колективу кафедри «Міжнародних відносин та суспільних наук», я мала змогу брати участь в роботі науково-дослідницьких гуртків, де я та мої колеги досліджували та розробляли проекти щодо актуальних міжнародних та політичних питань.
Наразі, я планую отримати ступінь магістра за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Надалі, можу сказати, що життя – неочікуване, ніколи не знаєш, де ти себе остаточно віднайдеш, але я впевнена в тому, що моє життя та кар’єрний шлях будуть пов’язані саме з міжнародними відносинами.

Отримала багато позитивних вражень, навчаючись в університеті на бакалавраті. Дуже задоволена місцем розташування університету та висококваліфікованими викладачами, що не лише навчають студентів, а й підтримують на кожному етапі їх професійного та особистісного зростання. Вважаю необхідним згадати те, що гуманітарно-педагогічний факультет сприяє не тільки інтелектуальному розвитку студента, а й духовному та фізичному: студенти можуть брати участь у різноманітних культурних заходах, спортивних змаганнях та міжнародних конференціях.
За весь період навчання найбільш запам’яталися зустрічі з Надзвичайними і Повноважними послами, міністрами закордонних справ та видатними особистостями. Напевно ніколи не забуду той момент житті, коли мені випав шанс взяти участь в програмі студентського обміну між Поморською Академією в м. Слупськ та НУБіП, адже це була можливість не лише відвідати іншу країну, а й відкрити для себе її культуру, покращити знання польської мови, познайомитись з цікавими людьми. До того ж, під час проходження стажування мені та моїм колегам вдалося відвідати не лише міста в межах Республіки Польща (Краків, Познань, Гданськ, Мальборк, Вроцлав), але й поїхати до Чеської Республіки та навіть до Німеччини.
Маю надію, що під час навчання впродовж наступних двох років зможу реалізувати свої плани щодо участі в програмі подвійних дипломів між НУБіП та Академію Поморською в м. Слупську. Маю також надію на скорочення карантинних обмежень, що дозволить очно відвідувати заняття та брати активну участь у наукових дослідженнях.

Єлизатета Артемчук стверджує, що завершивши навчання на освітньому ступені бакалавр за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в НУБіП України здобула знання та розуміння предметної області міжнародних відносин. У перспективі націлена працювати у міністерстві або відомстві України: Фаховість викладачів, креативний підхід у викладенні лекційного матеріалу та організації семінарських занять, можливість брати участь в науково-практичних конференціях, забезпечили особистісно-зорієнтований підхід і розвинули критичне мислення. Загалом НУБіП України надає якісну фахову освіту. Власне під час навчання у магістратурі я планую розширити коло своїх професійних інтересів, вивчаючи вузькоспеціалізовані дисципліни.

Максим Іващук також планує продовжувати навчання в магістратурі університету за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», оскільки, на його думку, саме магістратура є логічним завершенням навчання та опанування своїм фахом: Я прийняв для себе таке рішення, тому що на перспективну роботу потрібні фахівці з повною завершеною освітою. Наприклад, щоб потрапити на конкурс до Міністерства Закордонних Справ України, потрібно обов’язково мати диплом магістра. Від магістратури ж очікую фахових кваліфікованих занять з викладачами-практиками, які зможуть поділитися власним досвідом роботи у державних органах або ж органах зовнішніх зносин.
Щодо предметів, то мені було б цікаво опанувати такі предмети, як лідерологія, логіка та футурологія. Також хочу в магістратурі продовжити подальше вивчення іноземних мов: фахово удосконалити англійську та німецьку мови.

Бажаємо нашим випускникам успішно завершити навчання і досягти запланованих ними особистих вершин успіху!

З випускниками спілкувалася
Людмила Лановюк ,
куратор групи МВ-17001б

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook