Іноземна мова – запорука успіху: обирай сучасне навчання!

7 червня 2021 року

      Знання іноземної мови – це не розкіш, а засіб для кар'єрного зростання. Навіть самому маленькому підприємцю потрібні фахівці зі знанням однієї, а то й двох іноземних мов. Якщо ми хочемо підвищення зарплати, ми повинні не лише вміти «читати і писати зі словником», а маємо відповідати рівню «знати досконало». Іноземна мова в плані кар'єри – це більш висока зарплата і робота з інвесторами, закордонні відрядження дають можливість приємно провести пару днів в Лондоні або Парижі. Все це можна назвати – фінансові перспективи.

     Кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту забезпечується викладання дисциплін англійською мовою. Так, сьогодні викладачі кафедри Віктор Орехівський та Віталій Гаврилюк приймали іспит з дисципліни «Самоменеджмент» у студентів 4 англомовної групи 2 курсу факультету аграрного менеджменту. «Час - самий обмежений капітал, і, якщо не можеш їм розпоряджатися, не зможеш розпоряджатися нічим іншим», П. Друкер (американський вчений, один з найвпливовіших теоретиків менеджменту).

     Самоменеджмент (або таймменеджмент) – техніка правильного використання часу. Успіх кожного залежить від того, як він розпоряджається самим цінним надбанням - часом. Ми повинні розумно і системно використовувати свій час, щоб домагатися поставленої мети.

     По завершенню даного курсу наші студенти впевнено знають, які перспективи будуть відкритті, якщо якісно навчатися і розвиватися. Професійне викладання іноземною мовою – запорука розвитку студента та забезпечення фінансової стабільності.

     Під час перерви, очікуючи результати іспиту, із студентами було обговорено актуальне питання кар’єрного зростання. Запропоновано визначити основні навички, які потрібні для досягнення успіху в житті.

     Що значить зробити кар'єру сьогодні? У минулому співробітники вчилися здобувати професійні навички. Тепер сама кар'єра – це шлях до навчання. Для компаній, що будують організацію майбутнього, безперервне навчання має вирішальне значення для успіху в бізнесі.

     Багато в чому співробітники самостійно організовують власний розвиток навичок і професійної кар’єри. Згідно досліджень Glassdoor, для покоління Millennium «можливість вчитися і розвиватися» є фундаментальним стимулом для розвитку компанії. І все ж лише третина Мілленіалів вважають, що їх організації знаходять вірне застосування їх навичкам, а 42% кажуть, що вони, ймовірно, недостатньо швидко навчаються.

     Фактично, майже всі СЕО (90%) вважають, що їх компанії стикаються з деструктивним впливом цифрових технологій, а 70% кажуть, що у їхніх компаній немає навичок для адаптації. Це сумнів відображає той факт, що навички застарівають. Одними з тих, кому потрібно постійно стежити за своєю кваліфікацією, – розробники програмного забезпечення, вони змушені оновлювати свої навички кожні 12-18 місяців. Фахівці в області маркетингу, продажів, виробництва, права, бухгалтерського обліку та фінансів повідомляють про аналогічні проблеми в своїй професії. Зокрема, ініціатива майбутнього працівника дуже важлива для роботи над навичками. Від вас очікують рішучих дій і виконання імовірно нездійсненних завдань. Так що не чекайте домашніх завдань або інструкцій. Будьте цікаві і завжди на виду. Підприємці активні в усьому: на роботі, в житті і в саморозвитку. Не бійтеся дізнаватися нове, цікавтеся всім, що відбувається в світі, читайте і не забувайте реалізовувати все нове в своєму житті і на роботі.

Критичне мислення – новий must have.

     Успішні компанії додають до списку вимог до кандидатів проходження курсу критичного мислення. Дуже часто ми чуємо: «Роби, що кажуть, і не буде зайвих питань!» Нас з дитинства вчать слідувати стадному інстинкту і не думати. Занадто часто ми не можемо зрозуміти і прийняти те, що є інші способи вирішення проблеми. А ще частіше ми боїмося йти наперекір подіям. У міру дорослішання ми повинні перебудовуватися і вчитися не плисти за течією. Нам потрібно критично мислити, щоб приймати правильні рішення.

     Разом із студентами ми спробували сформулювати основні правила прийняття рішень у кризових ситуаціях. Це дає нам можливість постійно навчатися, не зупинятися, рухатися вперед.

1. Відмовтеся від обмежень – «Коли мислення пропонує вам всього два варіанти: «Так» або «Ні», ви потрапляєте у пастку обмежень. Вибираючи між ними, ви застряєте в межах всього однієї альтернативи і ігноруєте інші. Замість цього потрібно пошукати рішення в іншій площині, не дивлячись на бажання і інстинктивне прагнення зробити все простіше і уникнути різноманіття».
2. Дивіться ширше – «Ніколи не варто поспішати в ухваленні рішення. Набагато правильніше спробувати побачити максимальну кількість варіантів. Це дозволить краще зорієнтуватися і убезпечити себе від впливу емоцій, яке не завжди корисно».
3. Збирайте інформацію – «Перед прийняттям будь-якого рішення потрібно зібрати по актуальній проблемі якомога більше інформації. Вона може бути отримана від інших людей, з інтернету або книг, з якихось інших сторонніх джерел».
4. Не піддавайтеся емоціям – «Емоції, особливо одномоментні, нерідко створюють серйозні перешкоди в прийнятті рішень. Через емоції ви можете випустити з уваги щось важливе, фокусуєтесь на дрібницях, які часто є несуттєвими».
5. Встановіть пріоритети – «Щоб рішення були вірними, ви завжди повинні знати свої справжні цілі і бажання».
6. Розглядайте прості рішення – «Потрібно намагатися обходити стороною необхідність приймати складні рішення. Для цього потрібно вже на перших етапах визначити базові пріоритети, щоб зрозуміти, що насправді важливо, а на що можна закрити очі».
7. Пробуйте – «Обмірковувати все ЗА і ПРОТИ можна до нескінченності. Але набагато продуктивніше просто починати діяти».
8. Ставте умови – «Ви повинні задати кілька змінних, при яких ваше рішення може бути скасовано».
9. Сприймайте критику – «Прийняти правильне рішення допомагає критика з боку. Але важливо розуміти, що необхідно вміти робити правильні висновки з критики , адже вона не завжди конструктивна, особливо, коли є проектуванням страхів і очікувань інших людей на її об'єкт. У критиці дуже важливе психологічне підгрунтя».
10. Не робіть нічого зі сказаного вище – «Якщо ви розумієте, що, вибравши якийсь із варіантів, нічого не втратите, відкиньте все сказане вище в сторону, приймайте рішення і просто спостерігайте за тим, що відбувається. Тут діє одне просте правило: якщо вибір нічого не варто, не потрібно довго думати - просто дійте».

     Це прості правила, але складність їхнього застосування полягає в нашій інтерпретації самих правил. Тому викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту завжди готові професійно дати роз’яснення на прикладі практичних бізнес-кейсів для кращого розуміння їхнього застосування в житті.

     Як думаєте, чи можна досягти успіху, якщо ти не працюєш наполегливо і сконцентровано. Перевір себе на співбесіді у компанії Deloitte. Вони шукають стажера, який би приєднався до групи консультантів з людського капіталу у київському офісі. Для подачі потрібно надіслати резюме та мотиваційний лист. Хочеш спробувати, тисни на лінк.

     Не забуть переглянути вимоги до стажера. Там потрібно вільно володіти українською, російською та англійською мовами. Думаємо вибір зрозумілий.

Професійні знання та вільне володіння іноземними мовами для студента - запорука успіху!


Віктор Орехівський та Віталій Гаврилюк,
доценти кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook