У «Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка» проходить навчальна практика студентів 4 курсу з біотехнології відтворення тварин

5 червня 2021, 9:27
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Навчальна практика студентів старших курсів факультету ветеринарної медицини є важливим кроком у зростанні їх фахової майстерності. Досвід та глибокі практичні навички з питань репродукції тварин  не можуть з’явитися лише в ході аудиторних занять, або, як нині – під час дистанційної роботи з викладачами. На кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин практичне навчання студентів традиційно є добре організованим і відбувається у 2 етапи: перший – навчальна практика з біотехнології відтворення тварин, на якій студенти 4 курсу набувають майстерності і відпрацьовують теоретичні питання модулю 1. Другий – навчальна практика з акушерства і гінекології тварин на 5 курсі, де вони здобувають практичний досвід з діагностики та лікування тварин з неплідністю та маститами. Безперечно, перша навчальна практика завжди є особливою для студентів: вона відбувається на початку літа, проходить в навчально-дослідних господарствах (де створені добрі умови для проживання), під керівництвом досвідчених викладачів, які працюють з кожним студентом і намагаються передати їм свій досвід. Цього року практика була особливою ще і тому, що студенти зібрались разом після тривалого і напруженого дистанційного навчання. Робота з тваринами, практичні завдання, консультації викладачів відкрили для багатьох нові грані захоплюючого світу тварин та дозволили зануритись у його найпотаємнішу царину – репродукцію.

Упродовж тижня студенти 5-ї та 6-ї груп 4 курсу факультету ветеринарної медицини в невеликих групах під керівництвом доц. Мазура В.М., доц. Лакатоша В.М. та ас. Масаловича Ю.С. відпрацьовували питання виявлення корів в охоті та проведення штучного осіменіння; підготовку інструментів, матеріалів та отримання сперми у бугаїв на штучну вагіну; визначення якості отриманих еякулятів і властивостей сперматозоїдів  та ін. Окрім того, у вільний час студенти надали допомогу працівникам господарства у покращенні стану території та допомогли у перегрупуванні поголів’я коней. За результатами роботи, яку студенти ретельно занотовували до щоденників, всі вони отримали високі оцінки, практичний досвід та гарний настрій.

Доц. Лакатош В.М.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook