Зустріч 2021 року випускників інженерів-механіків та інженерів-педагогів

1 червня 2021 року
   Щороку, в останню суботу травня, збираються випускники нашого навчального закладу, щоб зустрітися, поділитися досвідом, поринути у роки студентські, звірити час та провідати свою альма-матер. І цього року, підтримуючи традиції, зібралися випускники факультету ювілейних років випуску. До речі, факультет, заснований у 1929 році, в різні періоди мав різні назви – факультет механізації сільського господарства, механіко-технологічний факультет, факультет інженерії агробіосистем і нині, знову – механіко-технологічний факультет.

     Випускників у лекційній залі радо привітав декан механіко-технологічного факультету, доктор технічних наук Братішко Вячеслав Вячеславович і переказав вітання від ректора університету, випускника факультету механізації сільського господарства, Станіслава Миколайовича Ніколаєнка.

   Вячеслав Вячеславович наголосив на значенні інженера-механіка у сучасному аграрному виробництві та тих завданнях, які стоять перед факультетом при підготовці фахівців. Для якісної підготовки спеціалістів на факультеті оновлюються навчальні програми, осучаснюються і створюються нові навчальні лабораторії, залучаються до навчального процесу провідні компанії-виробники сільськогосподарської техніки, а саме – «KUHN», «Amazone», «New Holland», «LEMKEN», «Väderstad» «Ельворті», «Гідросила», «Харківський завод зерноочисного обладнання», ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» та інші. Вячеслав Братішко звернувся до випускників із закликом залучати дітей та онуків опановувати спеціальність «Агроінженерія».
   До випускників звернувся і декан факультету минулих років, професор, член-кореспондент НААН України Дмитро Григорович Войтюк, який з 1970 по 1976 рік працював заступником декана, з 1976 по 2001 – деканом факультету механізації сільського господарства, з 2001 по 2010 рік – директором Технічного навчально-наукового інституту (тоді Національного аграрного університету України), з 2010 року і донині – професор кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Національного університету біоресурсів і природокористування України. Випускники з радістю вітали свого декана. Він також привітав випускників, звернувся до спогадів минулого. Зауважив на тому досвіді практичної підготовки студентів, яка була запроваджена в ті роки, і яку необхідно сьогодні покращувати. Звернув увагу на те, що випускники факультету, інженери-механіки, досягають високих посад та звань у нашій державі – це Голова Верховної Ради, Міністр освіти і науки, Депутати Верховної Ради, ректори вищих навчальних закладів, президент Української аграрної конфедерації, віце-прем’єр-міністр України, академіки і член-кореспонденти НААН України, доктори наук, професори, є успішні та відомі виробничники. Дмитро Григорович наголосив, що агроінженерія є вирішальною складовою у аграрному виробництві і необхідно активніше залучати успішну молодь до вступу та опанування цією професією.

   Виступили також випускники факультету – завідувач кафедри нарисної геометрії та комп’ютерної графіки НУБіП України, доктор технічних наук, професор Пилипака Сергій Федорович, заступник декана інженерно-технологічного факультету Сумського національного аграрного університету Богуш Олександра Володимирівна, доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Волянський Михайло Станіславович та інші.

  

   Випускники дякували керівництву факультету, своєму декану Войтюку Дмитру Григоровичу, ділилися спогадами та досвідом, бажали процвітання славному факультету та успішних студентів, висловили бажання на подальші зустрічі у стінах рідної альма-матері.
   Випускники мали змогу ознайомитися з оновленим навчальним корпусом, аудиторіями, з новим обладнанням та лабораторіями. Продовжили випускники спілкування у групах, поділилися спогадами, досвідом, досягненнями.

Михайло Волянський,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook