Покращуємо практичну підготовку студентів з технології виробництва продукції птахівництва

31 травня 2021 року

    Вже промайнуло дві тижні, як студенти 3 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання повернулися до проведення занять у наших аудиторіях. Відповідно до поставлених завдань, особлива увага приділялась проведенню лабораторних занять зі здобувачами з метою поглиблення знань, набутих під час дистанційного навчання.

    При викладанні практичної частини дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» викладачами застосовувались різні підходи при проведенні лабораторних занять за обов’язкового дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

     Заняття були проведені у навчальних лабораторіях кафедри, навчально-виставковому павільйоні технологічного обладнання для птахівництва, ННВЛ технологій виробництва продукції птахівництва. Студенти провели оцінювання екстер’єру сільськогосподарської птиці, визначили особливості інкубації яєць птиці різних видів, брали участь у проведенні біологічного контролю інкубації, патологоанатомічному розтині птиці, детально ознайомились з технологіями виробництва продукції птахівництва, мали нагоду ретельно ознайомитись з технологічним обладнанням галузі тощо.

    Актуальною для нас завжди залишається співпраця з роботодавцями. Для ознайомлення з сучасними інноваціями у галузі птахівництва на зустріч зі студентами було запрошено В.А. Барила, регіонального директора з розвитку бізнесу німецького концерну Evonik Industries AG. Після представленої презентації "Цифрові можливості: великі дані, біостатистика та інтелектуальні алгоритми для оптимізації птахівництва" відбулась плідна дискусія, впродовж якої обговорювались питання діджіталізації виробничого процесу. В.А.Барило є досвідченим фахівцем птахівничої галузі, має багатий досвід роботи у птахівничих господарствах, підприємствах комбікормової промисловості, тому у спілкуванні зі студентами він поділився й своїм практичним досвідом роботи, навів чисельні приклади зі своєї професійної діяльності, що викликало значний інтерес у студентів.

     Наблизився час екзаменаційної сесії, тому ми упевнені, що наші студенти гідно пройдуть цей випробувальний етап і презентують високий рівень знань та практичних умінь, набутих під час вивчення дисципліни. Бажаємо їм успіху!

Прокопенко Н.П., професор,
Мельник В.В., Базиволяк С.М.,
доценти кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook