Вчена рада: завершення навчального семестру та якість підготовки фахівців в Боярському фаховому коледжі

21 травня 2021 року
     21 травня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради. Відкриваючи його, ректор озвучив результати опитування, яке проводилося на офіційному сайті університету і стосувалося завершення навчального семестру. 85,6% студентів і викладачів підтримали очну та змішану форму навчання та екзаменаційної сесії.

     Традиційно перед розглядом питань порядку денного очільник університету Станіслав Ніколаєнко вручив нагороди, привітання та перші дипломи докторів філософії.
     Звітуючи про діяльність за останній місяць ректор зупинився на профорієнтаційній роботі, випуску 151 слухача підготовчого відділення, 905 учасників ІІ етапу Олімпіади для вступу в університет, реєстрації на складання ЄВІ тощо. Тривають благоустрій території, ремонти в гуртожитках, поліпшення матеріально-технічної навчальної і наукової бази. 28 травня колектив відзначатиме 123 річницю з дня заснування, програма опублікована на офіційному сайті. Колектив продовжував здійснювати всі покладені на нього законом і суспільством завдання.

     З науковою доповіддю про трансформаційні тенденції перекладацької індустрії в інформаційному суспільстві виступила завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна. Світ змінюється, змінюються і технології перекладу. В тренді – системи автоматизованого перекладу, який покликаний поліпшити технічний переклад. До прикладу реалізації міжнародних тенденцій, доповідач навела відкриття центру синхронного перекладу в нашому університеті. Професор Віталій Лисенко цікавився питанням перекладу художнього тексту з використанням систем автоматизованого перекладу, професор Іван Ковальчук закцентував на перекладі картографічно-геодезичних документів, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха запитала поради джерел та засобів поліпшення перекладу для науковців, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології також звернула увагу на якість перекладів наукових статей і праць. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков задав очікуване запитання – чи зникне професія перекладача з розвитком штучного інтелекту? На що Світлана Амеліна завважила, що найбільш перспективним сценарієм буде не вибір між людиною чи машиною, а поєднання зусиль машини та людини.

 

     Про стан навчально-виховної роботи, перспективи розвитку Боярського фахового коледжу та виконання рішень вченої ради університету доповів директор Сергій Кропивко. Він зупинився на кадровому складі, динаміці контингенту студентів, використанні ліцензованого обсягу, поліпшенні матеріально-технічної бази тощо. У цілому ж спостерігаються позитивні зрушення за всіма напрямами, на які звернула увагу вчена рада. У співдоповіді проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук звернув увагу на наявність малочисельних груп, зниження кількості випускників, які продовжують навчання в базовому закладі та запропонував продовжити ще на півтора роки дію рішення вченої ради та контроль за його виконанням. Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць закцентувала на співпраці, спільній профорієнтаційній роботі та перспективах оснащення лабораторій для поліпшення практичного навчання. І саме воно стало в центрі співдоповіді заступника начальника навчального відділу Василя Лопушняка.

    Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук озвучив пропозиції навчально-методичної ради, які затвердила вчена рада: схвалила до друку навчально-методичну, наукову літературу та періодику. Також були створені разові спеціалізовані вені ради.

     Потому голова лічильної комісії Тарас Євсюков озвучив результати голосування з обрання кандидатур на посади завідувачів кафедрами та професорів, присвоєння вчених звань.

    Завершуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко закликав колектив організовано завершити навчальний семестр, провести екзаменаційну сесію, активізувати участь студентів у підготовці до складання ЄВІ та відзначити 123-річницю університету.

 

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook