Оптимізація освітніх програм за спеціальностями факультету тваринництва та водних біоресурсів проходить за планом

22 квітня 2021 року
     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів з початку квітня проведено ряд засідань робочих груп стосовно удосконалення освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів за спеціальностями 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 «Водні біоресурси та аквакультура». В умовах карантину усі засідання відбувалися он-лайн із залученням гарантів освітніх програм, членів робочих груп, представників адміністрації, науково-педагогічних працівників, які є експертами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, стейкхолдерів та здобувачів вищої освіти.

     Гаранти освітніх програм професори Михайло Сичов і Наталія Прокопенко та доценти Петро Шевченко і Наталія Марценюк довели до відома усіх присутніх пропозиції, щодо відповідності та удосконалення освітніх програм за відповідними освітніми ступенями відповідно до затверджених стандартів. Виконуючий обов’язки декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко детально зупинився на нових вимогах, які ставляться перед освітніми програмами та озвучив пропозиції навчального відділу нашого університету щодо їх удосконалення. Оскільки наш факультет є лідером у підготовці фахівців для агропромислового комплексу країни з тваринництва і рибництва, ми не повинні збавляти оберти, постійно маємо вести діалог зі студентством і бізнесом, дослухатися до них і на основі цього створювати нові навчальні плани, зазначив він.

     На засіданнях детально було проаналізовано кожну дисципліну навчального плану, компетенції та уміння, які отримує студент в результаті її вивчення, забезпеченість навчально-методичною літературою, наявність електронних навчальних курсів. До обговорення активно долучились і роботодавці та представники студентства, які вказали на сильні та слабкі сторони навчання.

     В результаті проведеної роботи було оптимізовано навчальні плани підготовки студентів ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» за обома спеціальностями, за якими здійснює підготовку фахівців факультет тваринництва та водних біоресурсів. Поряд з цим хочемо зауважити, що така робота триватиме і надалі з постійним моніторингом самооцінки розроблених освітніх програм, за показниками, які пропонуються Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти.


Сергій Грищенко,
заступник декана
факультету тваринництва та водних біоресурсів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook