Навчальний семінар «Бізнес-аналіз: від теорії до практики»

22 квітня 2021 року
  Робочий тиждень на кафедрі статистики та економічного аналізу розпочався з важливої події – стартувала двотижнева навчально-наукова платформа «Бізнес-аналіз: від теорії до практики» на базі ННЛ біоеконометрики і дейтамайнінгу та ННІ безперервної освіти.

 
  Засідання відкрила доктор економічних наук, старший науковий співробітник, директор ННІ неперервної освіти і туризму - Олена Вікторівна Ковальова, яка привітала учасників семінару, відмітивши актуальність бізнес-аналітики в сучасних умовах. В сучасних умовах ключовою компетентністю в бізнесі є здатність своєчасно виявити проблеми та знайти максимально ефективне її вирішення. Саме ці аспекти розкриває програма навчального семінару, організатором якого виступає кафедра статистики та економічного аналізу. Олена Вікторівна побажала всім плідної роботи, цікавих проєктів та успішних бізнес-ідей.
 Учасниками семінару є науково-педагогічні працівники відокремлених структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України: Бережанського фахового коледжу, Боярського коледжу екології і природних ресурсів, Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого та Рівненського коледжу.

 
   З привітальним словом виступила доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри статистики та економічного аналізу Інна Дмитрівна Лазаришина, відмітивши зростання важливості бізнес-аналітики для ефективного функціонування та реалізації стратегії підприємства. Основним критерієм при формуванні програми нашої навчальної платформи – це практична орієнтованість. Програма розкриває бізнес-процеси від ідеї до оцінки результативності. Викладачами були розроблені кейсові завдання орієнтовані на пошук ефективних форм взаємодії бізнес-стратегії та бізнес-аналітики. Інна Дмитрівна наголосила на важливості апробації навчально-наукової платформи, яка стане основою для формування Hard skills здобувачів за новою освітньої програмою кафедри статистики та економічного аналізу «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу».

 
  В продовження, Інна Дмитрівна у своїй доповіді, розкрила проблеми реалізації функцій аналітичного забезпечення управлінських рішень. Особлива увага була приділення розкриттю сутності різних підходів управління, які вимагають зміщення пріоритетів в сторону підвищення ефективності інформаційного забезпечення через реалізацію функцій економічного аналізу та дотримання якісних характеристик корисності економічної інформації.

 
  Завершив перший день роботи навчально-наукової платформи «Бізнес-аналіз: від теорії до практики» - доктор економічних наук, професор кафедри статистики та економічного аналізу Савчук Василь Кирилович, який розкрив інформаційне забезпечення бізнес-процесів. Василь Кирилович зауважив, що бізнес-процес – це система безперервних, взаємопов’язаних, відповідним чином, упорядкованих і керованих дій (процедур, операцій, виконуваних функцій), яка, в свою чергу, є елементом механізму формування споживчих цінностей (додаткової вартості) через чітко визначену трансформацію матеріальних та організаційно-технологічних ресурсів з врахуванням природно-кліматичних умов, підпорядковану досягненню основної цілі аграрного формування за високої результативності його діяльності.

 
  Резюмуючи свій виступ, Василь Кирилович відмітив, що успішне здійснення бізнес-процесів потребує належної аналітики, яка базується на об’єктивній оцінці досягнення стратегічних цілей формування зокрема за рахунок своєчасного забезпечення виробництва необхідними ресурсами, належної організації управління поточною діяльністю, яка ґрунтується на якісному оперативному плануванні, належно сформованих робочих документах, забезпечені підрозділів необхідними матеріальними, трудовими і фінансовими ресурсами, дотриманні технологічної і виконавської дисципліни, належної збутової логістики, якісного господарського контролю здійснення бізнес-процесів тощо.
  Попереду нас чекають ще багато цікавих доповідей та кейсів з моделювання, фінансування, інвестування та прогнозування бізнес-процесів. Кафедра статистики та економічного аналізу запрошує до плідної співпраці, бажає всім міцного здоров’я та успішних результативних проєктів!
Приєднуйтесь до нашої бізнес-аналітичної родини!
 
 
 
Тетяна Собченко
к.е.н., доцент кафедри статистики та
економічного аналізу
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook