ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ ПРИЛАДІВ – ЯК ЗАПОРУКА ЯКІСНОГО НАВЧАННЯ

16 лютого 2021 року

      На факультеті тваринництва та водних біоресурсів використання сучасного, професійного обладнання в навчальному процесі є запорукою якісного проведення занять. Завдяки ректору професору Ніколаєнку С.М. та адміністрації Національного університету біоресурсів та природокористування України, а також декана факультету Кондратюку В.М., викладачі кафедри гідробіології та іхтіології весняний семестр розпочали з використанням нових приладів в навчальному процесі зі спеціальності 207 – «Водні біоресурси та аквакультура».

    Доцентом кафедри А. Базаєвою та старшим викладачем М. Халтуріним були проведені лабораторні роботи з дисципліни «Біофізика гідробіонтів» по визначенню кліматичних факторів (температури, освітлення, дощу, вологості, швидкості вітру та ін.), які безпосередньо впливають на фізичні процеси, що проходять в організмі гідробіонтів, на бездротовій WI-FI метеостанції. Студенти ознайомилися з принципом роботи метеостанції та навчилися визначати показники вказаних кліматичних факторів.


 

      Переваги даної метеостанції полягають у тому, що нею можна користуватися на відстані від основного монітора, оскільки вона дозволяє працювати з андроїд пристроями та на пристроях з IOS. Вона поєднує в собі надійність, простоту установки і бездротову передачу даних з переносного датчика на кольоровий дисплей.

  

      Також проведені лабораторно-практичні заняття з дисципліни «Гідробіологія» доцентом Н. Рудик-Леуською та асистентом А. Макаренко по вимірюванню ФАР (фотосинтетична активна радіація) і визначення перебігу продукційно-диструкційного процесу за допомогою цифрового люксметра.

 

     Цифровий люксметр є важливим у визначенні показників первинної продукції й утворення легкозасвоюваної органічної речовини. Студенти ознайомилися з інструкцією щодо використання даного приладу та методикою вимірювання ФАР. Визначали відмінність показників ФАР на лабораторному занятті.

  

 

Викладачі кафедри гідробіології та іхтіології

Н. Рудик-Леуська, А. Базаєва, М. Халтурин, А. Макаренко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook