Бізнес-Семінар «Передовой опыт и достижения молочного овцеводства и козоводства Израиля»

15 лютого 2021 року

        Розвиток молочного вівчарства та козівництва у провідних країнах світу супроводжується впровадженням новітніх технологій щодо утримання тварин, роботизації технологічних процесів, механізованого доїння овець і кіз та створенням мережі підприємств для переробки овечого і козиного молока.

       27 січня 2021 року віце-президент Асоціації сприяння ділової співпраці Ізраїль – Україна, Алекс Сильницький, ініціював проведення онлайн бізнес-семінару «Передовой опыт и достижения молочного овцеводства и козоводства Израиля». До семінару долучились провідні фахівці та експерти даної галузі, виробники технологічного обладнання, керівники господарств, а також співробітники кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві (проф. Туринський В.М., доц. Богданова Н.В.).

      З вітальним словом виступили: Надзвичайний і Повноважний Посол України в ІзраїліЄвгеній Корнійчук, голова Згурівської ОТГВасиль Цвик, консультант з питань вівчарства та козівництва ‒ Йосеф Лепер. Доповідачі акцентували увагу на тому, що нині в усьому світі існує значний попит на продукцію з козиного та овечого молока. Актуальним залишається питання виробництва дитячого харчування, а також продуктів з цільного молока.

     Учасники семінару обмінялись досвідом та ідеями, обговорили стратегії розвитку молочного напряму у вівчарстві та козівництві. Основні питання які були презентовані – це огляд індустрії кіз та овець в Ізраїлі, селекція і генетика та комфорт тварин. Зокрема, представник компанії ABL, пані Белла Шварц, розповіла як правильно спланувати бізнес, спроектувати молочну ферму від стадії концепції підприємця до працюючого виробництва. Про те, які нові доїльні зали та індивідуальні установки використовують на сучасних овечих і козиних фермах доповів представник компанії ENGS, доктор Ілля Міша. Наприкінці семінару організатори залишили час для питань та відповідей.

      Отримана нова, сучасна інформація буде використана в навчальному та науково-виробничому процесі НПП кафедри.

Богданова Наталія Василівна,
доцент кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook