Візит голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого на факультет

5 лютого 2021 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Саме сьогодні, 5 лютого 2021 року факультет захисту рослин, біотехнології та екології відвідав голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, якого радо зустріли в навчально-науково-виробничій лабораторії «Навколишнього середовища і здоров’я», відкриття якої заплановано на квітень 2021 року.

Декан факультету Юлія Коломієць познайомила гостя зі структурою, якісним складом НПП та спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців за освітніми ступенями на факультеті та перспективами спільної співпраці в науковій та практичній сферах.

Завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, д.с.-г.н., професор Володимир Чайка презентував наукові напрямки дослідження кафедри, а також напрямки діяльності кафедри в руслі екологічних проблем планетарного масштабу (збереження біорізноманіття, зміни клімату та ін.).

Доцент кафедри екології агросфери те екологічного контролю, к.пед.н. Юлія Рибалко ознайомила присутніх з матеріально-технічною базою лабораторії та її можливостями у навчальній, науковій, практичній та просвітницькій сферах. Зокрема, акцентувала увагу на формуванні екологічної свідомості студентів та всіх верств населення, адже «Екологічно свідомий громадянин – здорова нація». Продемонструвала всім присутнім портативні прилади екологічного контролю: універсальний газоаналізатор УГ-2, який призначений для вимірювання масових концентрацій шкідливих речовин у повітряному середовищі, Ековізор F4, що призначений для комплексної оцінки якості споживаних продуктів харчування, питної води, рівня електромагнітного фону, радіації і накопиченої дози, та інші прилади визначення показників в грунті, повітрі, воді та продуктах харчування.

Завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, д.пед.н., професор Володимир Боголюбов представив гостям автоматичну систему моніторингу атмосферного повітря Air Fresh Max, з точками збору даних на навчальних корпусах №3 та №4 університету, яка  дозволяє здійснювати контроль та реєстрацію стану повітря навколишнього середовища, а саме показники температури, вологості та концентрації пилу PM2.5 і PM10 в режимі реального часу.

 

 

 

Всі присутні залишилися задоволені і готові до подальшої співпраці.

 

Юлія Рибалко,

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook