Гуртківці відзначили 75-ту річницю ООН науковою конференцією

25 жовтня 2020 року

Однією із вже сталих традицій наукової роботи бакалаврів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук є проведення щонайменш тричі на рік науково-практичних студентських конференцій, зокрема присвячених річницям утворення Організації Об’єднаних Націй, одним з фундаторів якої є наша держава. Цього разу така, вже Х за ліком студентська науково-практична конференція відбулась у рік ювілейного, 75-го року з часу утворення організації, саме у день ООН 24-го жовтня. І, як завжди, її ініціаторами, активними організаторами й учасниками стали члени науково-навчальних гуртків кафедри «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика»


Вперше така наукова зустріч пройшла у дистанційний спосіб, проте й за таких, незвичних поки ще умов, зібрала понад 100 студентів спеціальності «Міжнародні відносини», і, що приємно, молодих пошуковців знань інших спеціальностей, зокрема соціальної роботи, групи СР 20001 б, деякі з яких склали доповіді в тому числі на пленарному засіданні.


Всього було заслухано 9 доповідей, причому, як завжди, частину з них доповідачі викладали іноземними мовами. Поміж широкого розмаїття обраної делегатами конференції проблематики, на чому, зокрема, зауважили гості форуму – Надзвичайний та Повноважний Посол, президент Української Асоціації зовнішньої політики В. Хандогій, тривалий час представлявший інтереси нашої Держави в ООН, та Надзвичайний та Повноважний Посланник першого класу, відомий український дипломат М. Оснач, звернули на себе увагу доповіді старости гуртка «Дипломатія і геополітика», бакалаврки 3-го курсу навчання групи МВ 18001 б Солодкої Катерини «Цілі сталого розвитку ООН», бакалаврки першого курсу спеціальності «соціальна робота» групи СР 20001 б Долбєвої Олександри «ЮНІСЕФ.ООН. Соціальна допомога в Україні під час пандемії корона вірусу COVID-19», дещо співголосна за тематикою доповідь бакалаврки І курсу спеціальності «міжнародні відносини» групи МВ 20001 б Запорожченко Марини «Світова епідемія 2020 р. Позиція ООН», бакалаврки І курсу спеціальності «соціальна робота» групи СР 20001 б Єфремової Анни «Вплив транснаціональних корпорацій на розвиток гоподарства України», проте оригінальними науковими підходами було позначено й інші доповіді і повідомлення учасників.


На пропозицію наукової молоді роботу у секціях було поєднано із черговими засіданнями гуртків, що додало не тільки наукової ваги обговоренням, але й сприяло обміну думками по якнайширшому колу питань, що вони, на перший погляд, й не вписувались ніби то у проблематику зібрання.
Зрештою, як кажуть англійці: «Король помер, хай живе король!» Ясно, що, на відміну від англійських монархів, наука ніколи не вмирає, просто учасники розійшлися із думкою про організацію наступної, ХІ своєї конференції, успіху якої ми всім їм й побажаємо!

Науковий керівник конференції,
керівник науково-навчальних гуртків
«Інформація і політика» і
«Дипломатія і геополітика»
Сергій Асатуров

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook