Факультет землевпорядкування стрімко рушив у 2021 рік: план заходів та зміна структури

14 січня 2021 року
     Щорічна співбесіда ректора з керівниками структурних підрозділів, яка традиційно проводиться на початку січня, дає чітки орієнтири найважливішої роботи у році прийдешньому. Одразу ж після засідання, де ректорат університету на чолі з Станіславом Ніколаєнком заслухав доповідь декана Тараса Євсюкова про підсумки діяльності факультету у 2020 році та стратегічні плани на поточний, було скликано нараду завідувачів кафедр.

     Незважаючи на позитивні результати у 2020 році по більшості напрямків діяльності, працювати є над чим. Зокрема очільник факультету закликав активізувати роботу із вступниками, бізнесом, роботодавцями. Збільшити публікації у міжнародних цитованих виданнях. Маємо вийти з показника минулого року 68%, на мінімум 80%. Це є тривожним прапорцем особливо для тих співробітників, які ще не мають статей у наукових журналах, що індексуються у міжнародних наукометричних базах Scopus/WoS. Необхідно ретельно моніторити якість дистанційного навчання, адже від цього буде залежати чи втримаємо ми контингент і чи зможемо його збільшити за рахунок відгуків випускників.
     Наш колектив має вирізнятися з-поміж десятка інших в Україні. Що варто зробити?
     Є необхідність створити "зелену аудиторію" на території навчального корпусу №6, щоб менш залежати від карантинних обмежень і практичні заняття намагатися проводити очно. Спеціальність "Геодезія та землеустрій" передбачає вивчення низки дисциплін технічного спрямування, тому говорити, що лише дистанційно можливо викладати заняття – повна нісенітниця. Рівень знань буде суттєво знижуватись.
     Є ідея запровадити протягом лютого щотижневі аудиторні консультації для малочисельних груп (5-7 осіб), де б викладач міг практично пояснити матеріал, який складно зрозуміти дистанційно, який важко сприймається, який потребує додаткового роз'яснення чи роботи з приладами та обладнанням. Поки що тиждень є на розробку відповідного плану роботи.

  

     Болючим є питання оптимізації структури і малочисельних кафедр. Адже 5-6 НПП – це не варіант існування підрозділу в нинішніх економічних умовах. Завідувачам дано завдання обміркувати питання щодо об'єднання кафедр у повноцінні за якісним складом підрозділи і представити пропозиції на засіданні вченої ради факультету. Паралельно переглянути зміст навчальних дисциплін, робочих навчальних планів, силабусів. Оновити їхній зміст, осучаснити. Новий навчальний рік маємо розпочати структуризовано!
     До речі, 2021 рік для факультету є знаковим. Адже маємо декілька важливих ювілейних дат:
- 25 років з дня заснування факультету;
- 30 років земельної реформи;
- 20 років кафедрі управління земельними ресурсами;
- 5 років Раді роботодавців факультету землевпорядкування;
- 5 років з створення ГО "Асоціації фахівців землеустрою України" та ряд інших подій.

     Тарас Олексійович виніс на розгляд план відзначення цих заходів. Створено оргкомітети, які візьмуть на себе усю організацію із святкування та популяризації їх в ЗМІ та соціальних мережах. А також розроблять можливі сценарії в умовах пандемії.
    В робочому порядку були розглянуті питання ліквідації академічної заборгованості (графік заздалегідь розміщений на офіційному сайті факультету https://nubip.edu.ua/node/82872), підготовки випускників бакалаврату до ЄВІ, початку весняного семестру. Переглянути робочі програми дисциплін та силабуси, оновити та внести відповідні правки. Наголосив керманич і про необхідність стажування викладачів у провідних профільних підприємств протягом січня.

     Декан дав ряд доручень. Заступнику декана з навчальної та виховної роботи Олександру Шевченку розробити план заходів з виховної та спортивної роботи у 2 семестрі, контролювати процес ліквідації академічної заборгованості, моніторити студентів, що під час дистанційного навчання проживають у гуртожитку, контролювати роботу наставників груп тощо. Завідувачам кафедр підготувати пропозиції щодо оптимізації структурних підрозділів, подати до 18 січня графіки стажування НПП протягом січня у профільних підприємствах, підготувати пропозиції до наради 21 січня з питань оновлення та вдосконалення освітніх програм, підготувати графіки проведення занять з малочисельними групами у лютому 2021 року та ін.
     Були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.


Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook