Нас вітають з Антарктиди

4 січня 2021 року
    Вже майже рік аспірант кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Олександр Олексійович Салганський перебуває у 25-й антарктичній експедиції і виконує завдання Антарктичного центру МОН України в напрямку біологічних досліджень. А попереду ще 3 – 4 місяці перебування на українській антарктичній станції «Академік Вернадський».

    Поряд із завданнями центру Олександр Салганський виконує і завдання кафедри. Тож сподіваємося, що після його повернення наш музей анатомії поповниться деякими новими експонатами з шостого континенту. Не забуває Олександр і про свою дисертацію у яку увійде і частина матеріалів з його антарктичних досліджень.

    Перебування в антарктичній експедиції, тим більше такій довготривалій у екстремальному кліматі і складне і цікаве одночасно – повна ізоляція від зовнішнього світу і лише 12 членів команди, кругом вода і айсберги, а з тваринного світу лише пінгвіни і тюлені та й ті не круглий рік є на території української антарктичної станції, а ще й періодичні наряди на кухню…

    Здавалося б, що у сучасній географії немає білих плям, однак Олександр Салганський, під час обстеження території, що прилягає до української антарктичної станції знайшов острів, що не нанесений на жодну мапу і цей острів отримав назву острів Салганського! Отже представник нашого університету зробив вагомий внесок у сучасну географічну науку. Зробить він його і у анатомічну науку!

    Для наочності перебування нашого аспіранта на станції «Академік Вернадський» неведемо кілька фото.

Фрагмент станції "Академік Вернадський"

Олександр Салганський між айсбергами та островами дорогою до синьооких бакланів

А по дорозі зустріч з горбатим китом

Колонія синьооких бакланів

Аспірант Олександр Салганський біля синьооких бакланів

Синьоокі баклани на гнізді


Завітав на станцію антарктичний пінгвін


Аспірант Олександр Салганський за науковими дослідженями

    В переддень нового року Олександр Салганський привітав нас з Антарктиди. До речі члени експедиції в Антарктиді зустрічають новий рік двічі – за Київським часом, а через п’ять годин за антарктичним.

31.12.2020 року. З прийдешнім 2021 роком нас з антарктиди вітає аспірант кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Олександр Салганський 

 

Олег Мельник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook