Залучення практиків до навчального процесу задля якісної підготовки студентів продовжується

14 листопада 2020 року
На кафедрі менеджменту імені професора Й.С. Завадського для студентів третього курсу спеціальності «Менеджмент», у межах підписаного Меморандуму про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Антимонопольним Комітетом України, було організовано зустріч із в.о. начальника управління економічного аналізу, а заодно і випускником університету, Крижнієм Владиславом Борисовичем, який з радістю відгукнувся на запрошення професорки кафедри Надії Резнік бути гостьовим лектором на одній із лекцій з курсу логістики. Основною метою таких зустрічей є підвищення практичної складової якісної підготовки майбутніх фахівців спеціальності а також посилення конкурентних переваг наших випускників на ринку праці.
 
 
Темою для обговорення було питання «Про правила антимонопольної гігієни та поведінки суб’єктів бізнесу». На цій зустрічі Владислав розповів про роботу Антимонопольного Комітету:  його функції, мету, а також були представлені кейси роботи. Один із таких прикладів, що найбільше зацікавив студентів, виявився кейс про примусовий розподіл компаній групи Ostchem, що входять до GroupDF Дмитра Фірташа. На цьому прикладі студенти детально розібралися з видами санкцій для монополістів, а також з’ясували чому ж із середини 1990-х років примусовий розподіл був застосований лише один раз.
 
 
 
Також на лекції були висвітлені питання конкуренції: історія, основні парадигми та взаємини з бізнесом, а також конкуренція під час COVID-19. Спікером було зазначено про діяльність компаній в умовах конкурентної боротьби, а особлива увага приділялась недобросовісній конкуренції, зокрема  за допомогою реклами,  змови на торгах та концентрації без дозволів.
Зустріч проходила у легкій, невимушеній та цікавій формі, тому після викладення основного матеріалу аудиторія приступила до обговорення питань, що виникли у процесі презентації виступу гостя.
Слухачі заходу щиро дякують Владиславу за проведену лекцію та з нетерпінням чекають наступної зустрічі! Такі івенти є дуже важливими для студентів, адже дають змогу суттєво покращити практичну підготовку, розширити свій професійний кругозір, а також знайти місце для подальшого працевлаштування чи стажування.
Ручка Інна,
студентка ІІІ-го курсу спеціальності «Менеджмент»
Анна Слободяник,
доцентка кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook