Генеральна асамблея Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA)

27 жовтня 2020 року
     Влітку відбувся найбільший захід IFSA – Міжнародний симпозіум студентів-лісівників (IFSS), який у цьому році мала організовувати студентська лісівнича асоціація із Квебеку, Канада. У зв’язку із пандемією захід був перенесений у онлайн-простір, але завдяки сьогоденним технологіям та відмінній організації заходу, вдалося залучити всіх охочих і навіть більше, отримавши максимальну користі від карантинного формату проведення. У заході взяло участь понад 100 представників різних країн, у тому числі і гуртківці «Kyiv Forestry Students Association» (KFSA).

     До речі, завдяки онлайн-формату студентам ННІ лісового і садово-паркового господарства вдалося взяти участь у регіональних заходах IFSA - NERM-2020 із презентацією лісового господарства Німеччини та SERM-2020, який мав відбутися у Сербії.

     Симпозіум IFSS – щорічний найбільший захід IFSA, що відкриває можливість студентам з усього світу практично ознайомитись із лісовим господарством приймаючої країни. Також основною частиною симпозіуму є проведення Генеральної асамблеї, протягом якої презентуються річні звіти та пропонуються поправки в роботі асоціації, а також обираються нові представники на офіційні посади міжнародної асоціації.
     Перше засідання розпочалось із вступного слова президента асоціації, а також презентації двох найбільших партнерів FAO та IUFRO. Приємно відзначити, що у своїй презентації від IUFRO згадали Кравця Володимира, який є представником студентського гуртка KFSA і відповідальним за комунікацію між IFSA та IUFRO. Володимира привітали з отриманням звання «Працівник місяця» у червні 2020.

     Після чого відбулась презентація організаторів заходу з Квебеку, які дуже жалкували, що учасники не можуть скуштувати весь заготовлений кленовий сироп, та запрошували всіх охочих відвідати Канаду наступного року. Після чого відбулася лекція про лісове господарство Квебеку, яке захоплювало своїми масштабами.
     Друге засідання було присвячене оголошенню річного звіту та звіту про бюджет асоціації. Також було запроваджене перше голосування, яке стосувалося змін структури організації, що надає можливість отримувати гранти Еразмус+.

     Голосування відбувалось на онлайн платформі протягом 48 годин. Оскільки, через різницю в часі, не всі представники мали можливість бути присутніми на прямій трансляції, засідання записувались і були доступні для перегляду, після чого представники мали достатньо часу для прийняття рішення та голосування.
     Третє засідання розпочалось з оголошення результатів голосування за поправки, запропоновані на попередньому засіданні, всі пропозиції щодо корекції структури асоціації були прийняті одноголосно. Після чого відбулась презентація партнерського проекту IFSA-EFI-IUFRO, спрямованого на розвиток можливостей міжнародних програм навчання. Завершальною та найбільшою частиною третього засідання були виступи кандидатів на 7 посад правління: президент, віце президент, виконавчий директор, скарбник, голова зовнішнього відділу, голова внутрішнього відділу, голова членства; та на посади 3 голів внутрішніх відділів асоціації. Найчастіше піднімалося питання щодо підтримання високої активності асоціації, за умови продовження карантину й надалі. Пізніше голосування показало, що учасники були задоволені відповідями і планами кандидатів на майбутній рік. На завершення було проведено презентації двох претендентів на проведення IFSS-2022 – студентської організації з Чилі та з Німеччини. Останнє засідання онлайн-симпозіуму почалось з оголошення результатів голосування на основні посади нового навчального року. Нове правління зібрало в собі представників з усього світу, відтепер новий Президент – Аліна Лехікойнен (Alina Lehikoinen) з Фінляндії, інші представники та голови відділів з таких країн як Коста Ріка, Тайвань, Німеччина, Італія тощо. Також був оголошений переможець на проведення IFSS-2022 – Чілі.

     На останок засідання відбувся традиційний елемент IFSS – Міжнародний вечір, протягом якого учасники симпозіуму презентують культуру, їжу та напої своїх рідних країн. Цього разу все відбувалось у вигляді надзвичайно цікавих презентацій, що залишили яскраві враження учасникам, незважаючи на неможливість скуштувати всі представлені страви.
     Оскільки захід проходив у онлайн-режимі, не було можливості переобрати представників всіх офіційних посад асоціації через обмеженість в часі, тому нещодавно обране правління влаштувало онлайн конкурс на всі офіційні посади. У новому навчальному році Володимир Кравець був обраний на посаду голову комісії по роботі з ФАО, що відкриває нові можливості й для розвитку гуртка. Варто зауважити, що кожен студент може стати частиною міжнародної асоціації студентів-лісівників, тож запрошуємо усіх охочих приєднатися до роботи гуртка.


Володимир Кравець,
староста гуртка
Лобченко Ганна,
керівник студентського гуртка
«Kyiv Forestry Students Association»

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook