Студенти-агрохіміки 4 курсу підвищують практичний рівень підготовки

5 жовтня 2020 року
   У період з 24.09 по 02.10.2020 р. на базі ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція" проходила навчальна практика студентів 4 курсу 3 групи агробіологічного факультету з дисципліни "Система застосування добрив з основами диференційованого внесення".

Група студентів на навчальній практиці

Стаціонар кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

    У перші дні практики студенти приймали участь у основному внесенні добрив у стаціонарному досліді кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, в якому наукові дослідження виконуються з 1956 року. Згідно вимог часу з 2019 року в стаціонарі замінено 10-ти пільну сівозміну на дві п’ятипільні, введено соняшник як попередник пшениці озимої, що ми сьогодні спостерігаємо на виробництві.

 

Внесення добрив на дослідних ділянках стаціонару 

     Порівнювали рівномірність ручного внесення добрив і розкидачем Solo, який забезпечив високу рівномірність внесення, але, як і будь-який розкидач, вимагає добрива з високими фізичними показниками. Вносили добриво НАФК румунського виробництва компанії Azoramus та аміачну селітру литовського виробництва.

Польові дослідження

      Протягом усього періоду практики йшла сівба пшениці озимої в стаціонарних дослідах кафедр агробіологічного факультету та господарстві.

    Студенти приймали безпосередню участь і ознайомилися з різними способами передпосівного обробітку ґрунту, внесення добрив, логістикою їх доставки, завантаження та сівалками.
      Представник компанії Amazone досить детально розповів студентам про випробування сучасної зернової сівалки AMAZONE Сirrus 6003 – 2CC, яка дозволяє проводити прямий висів пшениці озимої зразу після збору соняшника. Сівалка обладнана рублячими котками, дисковими ножами, які рівномірно подрібнюють і розрізають на рівні частинки стебла соняшника, одночасно відбувається передпосівна підготовка ґрунту.
      Слід, відмітити, що сівалка обладнана системою контролю висіву насіння та добрив, яка дозволяє мінімалізувати втрати, підвищує рівномірність висіву за швидкості посіву до 15 км/год. В даній сівалці передбачено завчасне відключення грибкової системи розподілення насіння та добрив, завдяки чому при розворотах із насіння і тукопроводів не відбувається їх висипання, що спостерігається в інших сівалках.

Погляд зверху за допомогою кафедрального безпілотника

     Кафедра дякує у сприянні проведенні практики керівництву господарства. 
 
Олег Грищенко, керівник навчальної практики,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook