НА КАФЕДРІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІРЖОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОВЕЛИ КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ АСПІРАНТІВ І МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 076 «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ»»

25 вересня 2020 року
24 вересня 2020 року на кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності була проведена зустріч аспірантів і магістрів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з роботодавцями для обговорення актуальних питань якісної складової підготовки та можливостей працевлаштування.
Відкрив зустріч гарант ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України              Ільчук М.М. У своєму виступі він акцентував увагу на перспективах спеціальності 076 «Підприємництво, торгівлі та біржова діяльність» на ринку праці. Адже, важливою складовою підвищення рівня підготовки фахівця сьогодні має бути дуальний принцип навчання. Задля цього кафедра має потужну матеріально-технічну базу. На ній функціонує 2 навчально-науково-виробничі лабораторії з бізнес-планування підприємницької діяльності та біржової діяльності і торгівлі, які укомплектовані сучасними комп’ютерами та прикладними програмами для практичного навчання.
Професор Ільчук М.М. наголосив на необхідності розширення співпраці з роботодавцями та залученні нових баз для проходження виробничої практики як аспірантами, так і магістрами.
 
  
З вітальним словом виступив декан економічного факультету, д.е.н., професор Діброва А.Д. Він привітав аспірантів і магістрів з проведенням даного заходу. Декан наголосив на особливій ролі роботодавців у формуванні якісного навчального процесу. Тісний зв'язок з роботодавцями та їх сприяння у вивченні потреб ринку праці – це запорука підготовки висококваліфікованого фахівця та підвищення іміджу кафедри, факультету та університету! Він підтримав ініціативу проведення регулярних зустрічей з роботодавцям в он-лайн форматі.
Змістовним і цікавим для присутніх магістрів та аспірантів став виступ директора Інституту інноваційної біоекономіки, д.е.н., професора, член-кореспондента НААН України Володіна С.А. Він здійснює практичну діяльність у сфері інновацій і технологій. Нині динамічно розвиваються технології і світ постійно стоїть на порозі нових викликів і відкриттів, з якими молодим фахівцям, а особливо науковцям, приходиться стикатись щоденно. Тому, професор Володін С.А. сфокусував увагу учасників на необхідності постійного самовдосконалення своїх умінь та навичок, формуванню нових інноваційних компетентностей. Він ознайомив присутніх з особливостями роботи Інституту інноваційної біоекономіки та розказав про проекти над якими вони працюють. На завершення свого виступу Сергій Анатолійович запросив бажаючих аспірантів і магістрів активно долучатись до наукових програм над якими вони працюють та запропонував працевлаштування.
  
Вчений-секретар ННЦ «Інститут аграрної економіки», д.е.н., професор Шпикуляк О.Г. презентував роботу свого закладу. Він побудував всій виступ на необхідності нових підходів у наукових дослідженнях, визначив перспективи для наукових кадрів, обговорив особливості підготовки та написання наукових статей. Звернув увагу на академічну доброчесність у підготовці наукових робіт. Професор Шпикуляк О.Г. запросив аспірантів до співпраці та видань у Міжнародному науково-виробничому журналі «Економіка АПК».
Консультант з розвитку біржових товарних ринків Стоянов А.Ф., який представляв на зустрічі біржову спільноту, маючи великий досвід у роботі на багатьох товарних і товарно-сировинних біржах країни, у своєму виступі розглянув важливість розвитку вітчизняних біржових технологій та інструментів. Він зупинився детально на новаціях сучасного регулювання вітчизняного біржового ринку, зауважив на потребі у нових висококваліфікованих кадрах для розбудови біржового ринку деривативних контрактів. 
Під час Круглого столу присутні обговорили складові ОНП та ОПП для підготовки аспірантів і магістрів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Особлива увага була приділена пропозиціям щодо формування вибіркової складової дисциплін у навчальних планах. Зокрема, гарант ОНП, професор Ільчук М.М. відмітив, що висловлені під час анкетування побажання аспірантів щодо введення до навчальних планів дисциплін з аналітичними складовими враховані і вже включені до навчального плану 2020 року.
На завершення заходу професор Ільчук М.М., аспіранти і магістри подякували роботодавцям за цікаву зустріч та живу дискусію та висловили побажання проводити і надалі заходи такого формату в аудиторному або он-лайн режимі.
Валентина Яворська,
доцент кафедри організації підприємництва
та біржової діяльності
   
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook