ЦІЛЕСПРЯМОВАНІ АБІТУРІЄНТИ ОБИРАЮТЬ ЕКОНОМІЧНУ КІБЕРНЕТИКУ: КАТЕРИНА ЛЯШЕНКО ПРО СВОЄ БАЧЕННЯ ПЕРСПЕКТИВ НАВЧАННЯ НА ОСВІТНІЙ ПРОГРАМІ “ЕКОНОМІЧНІЙ КІБЕРНЕТИЦІ”

3 серпня 2020 року
-           Давайте познайомимось? Розкажіть коротко про себе
-           Добрий день! Мене звати Катерина Ляшенко, мені 17 років, в цьому році я завершила навчання в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №202 з поглибленим вивченням природничо-математичних наук, отримала диплом з відзнакою. Вже нарешті здала ЗНО з англійської мови, математики, української мови та літератури. Отримала гарні результати. Свій вибір предметів пов’язую з їх універсальністю та затребуваністю, крім того, вони надають можливість вступу на безліч спеціальностей, проте на увазі я вже маю декілька конкретних.
-                Які критерії стали ключовими в виборі спеціальності?
-                Мене завжди захоплювала математика та іноземні мови, в школі це були мої улюблені предмети. Таким чином і спеціальності мені теж подобаються такі, які пов’язані саме з цими предметами. Крім, того в мене мама - викладач, я цікавлюся її роботою, відвідувала її деякі заняття онлайн, тому дещо про вступ і особливості навчання я знаю. Своє майбутнє планую пов’язати з цифровами методами, так як з малечку обожнюю рахувати. Мене дуже зацікавила економічна кібернетика. Це один з дуже перспективних напрямів, який поєднує багато шляхів для реалізації, включає в тому числі і мої захоплення: поєднання знань про економіку, математику, інформаційні технології та психологію, мої вміння щодо іноземних мов, це все невід’ємно зв’язано з сучасним розвитком економіки. Вважаю, що навіть ведення блогу в Instagram так чи інакше пов’язане з математикою, адже тут потрібно здійснювати постійний аналіз впливу тих чи інших факторів, а цього можуть навчити на економічній кібернетиці. Мої основні критерії: відповідність моїм інтересам та перспективи в Україні та закордоном. Я дійсно враховую тренди, адже ті професії, що є актуальними зараз не обов’язково будуть затребуваними через 5 років.
-                Чи обрали заклад вищої освіти? Які переваги будуть вирішальними у виборі?
-                Для мене грають важливу роль можливості, що надає ЗВО, та відстань до нього з домівки (не хочу проводити більшість свого часу в транспорті). Цікавить практичне навчання за системою подвійних дипломів, яке, доречі, наскілька я знаю доволі не погано розвивається в НУБіП України. Також я переглядаю зміст спеціальностей та перелік предметів, які входять в навчальний план, адже у кожного ЗВО все ж таки вони трішки відрізняються. Також звертаю увагу на викладацький склад, адже вважаю, що викладати мають справжні професіонали у своїй справі,  які будуть, як досвідчені, так і відповідати сучасним викликам на ринку праці, надавати актуальні знання та навички. При знайомстві з НУБіП України я звернула увагу, що більшість викладачів практики, є як молоді, так і старші працівники. Мені здається, що це дійсно круто. Також дуже привабливою є можливість отримати міжнародну сертифікацію Microsoft. Звертаю увагу також на дозвілля студентів, а воно на факультеті інформаційних технологій НУБіП України досить різноманітне та активне.
-                Чим цікавишся окрім навчання?
-                Я люблю грати в настільний теніс та готувати. Іноді також пишу невеличкі твори у свій улюблений блокнот. На жаль, під час підготовки до ЗНО на це все не дуже вистачало часу. Взагалі люблю досліджувати різні напрями для саморозвитку, слідкувати за тим, як той чи інший фактор впливає на людей як на особистостей.
-                Такі вподобання – це дуже добре, Ви - молодець. На завершення розкажіть, будь ласка, про свої очікування від навчання в університеті?
-                Дуже сподіваюсь, що зможу себе реалізувати та не втратити інтерес в процесі навчання, очікую, що навчальний процес буде дуже насиченим та практико-орієнтованим. Також маю надію, що потраплю в дружній колектив студентів та викладачів, це для мене грає важливу роль, адже наступні 4 роки я буду навчатися разом з ними.
Катерино, дякуємо за розмову та бажаємо, щоб всі Ваші очікування стали реальністю!
 
Спілкувалися
Інна Костенко,
 асистент кафедри економічної кібернетики,
Ірина Мельничук,
студентка 2 курсу освітньої програми “Економічна кібернетика”
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook