Студенти спеціальності 242 «Туризм» заочної форми навчання ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» успішно склали екзаменаційну сесію

10 червня 2020 року

      В період пандемії у студентів 2 курсу спеціальності 242 «Туризм» заочної форми навчання ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» проходило дистанційне навчання. Викладачі кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу проводили лекційні і практичні заняття з використанням сучасних інформаційних технологій.
      Так, в режимі он-лайн з використанням ZOOM-конференцій професор Сергій Бардаш провів лекційні та практичні заняття з дисциплін «Статистика в туризмі» та «Облік і аудит в туризмі». Дистанційне навчання було організовано та проведено відповідно до чинних вимог НУБіП України. Всі заняття супроводжувалися якісними презентаціями, розлогими поясненнями та додатковими консультаціями у мережі інтернет. Жодних нарікань до організації та проведення дистанційного навчання від студентів 2 курсу, що мешкають у м. Мукачево не було. Щоразу у проведенні он-лайн-занять брали участь від 45 до 65 відсотків студентів. Варто також зазначити, що окремі студенти, неодноразово скаржилися на якість інтернету. Окремі скарги були щодо можливостей наявних технічних засобів, що не забезпечували якісний контент.


       Навчальним планом передбачено курсова робота з дисципліни «Статистика в туризм" і всі студенти завершують її виконання та готуються до захисту з використання сучасних інструментів дистанційної освіти, а також складання екзаменів.

 

 

 

 


    Спільно з доцентом кафедри Вікторією Самсоновою студенти оволоділи необхідними знаннями з дисципліни «Етика бізнесу», а саме основними положеннями теорій етики бізнесу; моральними принципами, нормами і правилами ділового етикету; основами корпоративної культури й корпоративної етики; вимогами до основних форм ділового спілкування (бесід і переговорів, службових нарад тощо); основними вимогами ділового протоколу та дрескоду; особливостями спілкування з іноземними партнерами, що дасть змогу студентам успішно здійснювати професійну діяльність у сфері надання туристичних послуг та гостинності.
      При виконанні практичних занять студенти навчились застосовувати вимоги професійної етики у своїй майбутній роботі; розрізняти етичну та неетичну ділову поведінку; розробляти механізми підвищення етичного рівня туристичних організацій; складати етичні кодекси туристичних підприємств; визначати коректні способи вирішення спірних питань і конфліктних ситуацій. Також отримали навички застосовування норм ділового протоколу під час ведення переговорів із діловими партнерами та оформлення контрактів.


       

      Всі заняття проводились в режимі он-лайн з використанням відео конференцій Zoom Meeting. У проведенні он-лайн-занять брали участь 88 відсотків студентів. Дистанційне спілкування студентів з викладачем також відбувалось за допомогою месенджеру Viber та по електронній пошті.
     Викладання дисципліни «Спеціалізований туризм» доцент кафедри Ірина Кудінова, використовуючи електронний курс «Спеціалізований туризм» на електронному навчальному порталі НУБіП України E-learn.


     

        Ця платформа надає широкий вибір інтерактивних завдань, в які включено і лекційні матеріали, і відео, і статті, що є цікаво і зручно як для студентів, так і для викладачів. Активність студентів на курсі – 98 %. Ірина Кудінова активно спілкувалася з студентами як в чаті на платформі E-learn, так і в сучасних месенджерах Viber та Telegram.
       При вивченні дисципліни «Спеціалізований туризм» студенти ознайомилися з питаннями історії виникнення та розвитку спеціалізованих видів туризму, особливостями територіального розміщення їх ресурсної бази, методології дослідження світових туристичних потоків за цільовими сегментами міжнародного туристичного ринку, визначення форм і методів обслуговування туристів при плануванні спеціалізованих видів туристичних подорожей, розробкою та реалізацією програм перебування туристів у різних видах туризму.



     

    Сесія закінчилася захистом курсових робіт та письмовими іспитами, з обов"язковою співбесідою після кожного іспиту в режимі онлайн-режимі з використанням відео конференції Zoom Meeting.
       Отже, не дивлячись на виклики, які стоять перед всіма, і викладачі кафедри, і студенти набувають практичний досвід у сфері дистанційного навчання.

Дарія Басюк,
завідувач кафедри туристичного та
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook