На факультеті ветеринарної медицини відбувся on-line День відкритих дверей

7 травня 2020 року

У зв’язку з введенням карантину в Україні для запобігання розповсюдження COVID-19 6 травня 2020 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України було проведено «День відкритий дверей» в режимі on-line з використанням платформи Zoom. Адже, незважаючи на перепони, у яких опинилися випускники загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів, коледжів, настав час вибирати заклад вищої освіти, майбутню професію, життєву дорогу у майбутнє.

У «Дні відкритих дверей» прийняли участь декан факультету Микола Цвіліховський, заступники декана, завідувачі кафедр, представник навчального відділу університету Віктор Шевчук, представники студентського самоврядування та абітурієнти з усієї країни, які змогли доєднатися до даної платформи.


В першу чергу були представлені відеоролики в цілому про університет, який має 122-річну історію, та виступ ректора Станіслава Ніколаєнка, який надав детальну інформацію про спеціальності, які є в університеті, рейтинг університету серед усіх закладів вищої освіти, результати Всеукраїнських предметних олімпіад, наукових студентських конкурсів тощо. Він зазначив, що наш університет посів почесне 3-є місце за призовими місцями серед усіх університетів України. А також відмітив, що в університеті «є кого навчати, є кому навчати, і є на чому навчатись», тобто є потужний кадровий потенціал, сучасне обладнання і прекрасна матеріально-технічна база.


Надалі декан факультету Микола Цвіліховський зазначив для абітурієнтів і усіх слухачів, що, хоча це відбувається дистанційно, ми відчуваємо чудовий настрій, енергетику і позитивну ауру, оскільки той, хто планує пов’язати своє подальше життя з ветеринарною медициною, є благородною людиною, готовою надавати допомогу тваринам, оберігати людство від хвороб, і цим забезпечувати якість життя кожної людини.

Він також відмітив, що в цьому році нашому факультету виповнюється 100 років. Маючи вікові традиції, факультет ветеринарної медицини НУБіП України є центром ветеринарної освіти, науки, інновацій і практики в нашій державі. Підтвердженням цьому є успішна робота наших нинішніх випускників на самих сучасних високотехнологічних підприємствах, ветеринарних клініках як в Україні, так і в усьому світі – США, Канаді, Австралії, Європейському союзі.

І це є закономірним, тому що ми постійно орієнтовані на перспективу, змінюємось, удосконалюємось, враховуємо сучасні тренди ветеринарної медицини, прогнозуємо для лікаря ветеринарної медицини завтрашній ринок праці. Микола Цвіліховський акцентував увагу на сучасній матеріально-технічні базі факультету і інформував абітурієнтів про те, що ми вже багато що зробили в цьому плані, і продовжуємо робити. Так, вже створені надсучасні навчально-наукові і дослідницькі лабораторії та клінічні спеціалізовані кабінети. Для прикладу, найкращий на теренах Європи Музей анатомії з технологіями пластинації біологічних препаратів, Клінічний центр «Ветмедсервіс», обладнаний високотехнологічними приладами для рентгендіагностики, УЗ-діагностики, ендоскопії тварин, грумінгу, стоматології. На сьогоднішній день на факультеті діє єдиний в Україні і унікальний «Банк крові тварин», «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів», «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» з вивченням і застосуванням стовбурових клітин, ННЛ альтернативних методів навчання.


Декан факультету також ознайомив абітурієнтів з особливостями підготовки лікаря ветеринарної медицини і акцентував увагу на тому, що підготовку факультет здійснює за двома спеціальностями: 211 «Ветеринарна медицина» з ліцензійним обсягом 350 осіб та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з ліцензійним обсягом 75 осіб. У структурі факультету 8 потужних кафедр, ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» та НДІ «Здоров’я тварин». Підготовку лікаря ветеринарної медицини здійснює 110 висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, третина з яких – доктори наук, професори.
Факультет ветеринарної медицини здійснює підготовку фахівців за багатьма магістерськими програмами, в тому числі «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України».

На кожному курсі формується група з вивченням фундаментальних та фахових дисциплін англійською мовою. Студенти можуть проходити стажування та навчання у європейських університетах (Естонія, Іспанія, Хорватія, Польща та ін.). І, звичайно, після закінчення університету місць для працевлаштування достатня кількість, оскільки з факультетом активно працює Рада роботодавців, яка надає сучасні бази практичної підготовки та місця для працевлаштування.
Продовжила «День відкритих дверей» завідувач кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Марія Кучерук, яка ознайомила абітурієнтів із сучасним обладнанням та матеріально-технічним забезпеченням кафедри і закликала вступати на спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. проф. І.О. Поваженка Микола Малюк та завідувач ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» В'ячеслав Соломон продемонстрували діяльність ННЛ «Банк крові тварин» та Клінічного центру. Вони ознайомили з роботою ветеринарної клініки дрібних домашніх тварин, сучасним обладнанням, стаціонаром для продуктивних тварин та роботою спеціалізованих ветеринарних кабінетів.


В подальшому були продемонстровані відеоролики матеріально-технічного забезпечення усіх кафедр та діяльності факультету, навчання на кафедрі військової підготовки, яка готує кадрових військових ветеринарних лікарів та офіцерів запасу для Збройних сил України.
Представник навчальної частини Віктор Шевчук у своєму звернені до абітурієнтів наголошував на особливостях нинішньої вступної компанії. Він детально зупинився на сертифікатах ЗНО, які необхідно подавати у приймальну комісію, термінах вступної компанії та місцях державного замовлення.


Голова студентської організації факультету ветеринарної медицини Анастасія Сизоненко розповіла про діяльність студентського самоврядування та організацію культурно-масової, спортивно-масової та художньої діяльності студентів факультету і очікує нову талановиту молодь.


На завершення дистанційного формату «День відкритих дверей» абітурієнти ознайомились із умовами та порядком проживання студентів в гуртожитку №6, який розташований за адресою вул. Михайла Ломоносова, 65. Відмічено, що в гуртожитку зроблений капітальний ремонт місць загального користування, підготовлено частину кімнат для першокурсників, облаштований спортивний зал, замінені дерев’яні вікна на пластикові, проведене утеплення приміщення і є всі умови для проживання.


Абітурієнти були досить активними і задали значну кількість запитань керівництву факультету, на що декан та його заступники надали вичерпні відповіді.


Отож! Бажаємо усім абітурієнтам успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання знань та чекаємо на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України!

 

Заступники декана Василь Данілов,
Юрій Жук, Григорій Бойко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook