Вітаємо студентів факультету ветеринарної медицини з перемогами у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина»

28 квітня 2020 року
Вже стало доброю традицією для факультету ветеринарної медицини НУБіП України брати участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» та завойовувати по декілька призових місць. І цей навчальний рік, попри всі негаразди та складну епідеміологічну ситуацію – не виключення!

23–24 квітня 2020 р. у м. Одеса на базі Одеського державного аграрного університету, який згідно Наказу Міністерства освіти і науки України № 1364 від 10.10.2017 р. призначено базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина», повинна була відбутись підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Конкурсу. На жаль, цьогоріч, зважаючи на карантинні обмеження, вона не відбулась, але власне сам Конкурс відбувся.
Відповідно до Положення про «Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей» Конкурс проводиться у два тури: І тур – у вищих навчальних закладах, де наш НДІ здоров’я тварин має власну напрацьовану методологію щодо підготовки та відбору кращих конкурсантів; ІІ тур – у базових вищих навчальних закладах. У свою чергу, ІІ тур Конкурсу проводиться у два етапи: перший – рецензування робіт, другий – проведення підсумкової науково-практичної конференції.
Для організації та проведення ІІ туру Конкурсу була створена фахова галузева конкурсна комісія, склад якої затверджено Наказом ректора ОДАУ. Членом цієї комісії від Національного університету біоресурсів і природокористування України був д. вет. н., професор, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін.
Від нашого факультету за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» було подано для участі у ІІ турі Конкурсу максимально можливу кількість робіт – 3:

№ п/п

Назва роботи

Автор(и)

Керівник(и)

1

Доклінічні і клінічні дослідження нового ветеринарного препарату «Сомі-вет»

Іщенко Я. А., 2 курс

Доц. Іщенко В. Д.

2

Діагностика ендокардіозу мітрального клапана в собак

Шкребень А. В. 3 курс

Доц. Якимчук О. М.

3

Умовно-рефлекторна діяльність за виконання різноманітних дисциплін кінного спорту кіньми української верхової породи залежно від тонусу автономної нервової системи

Гладишко В. С., 3 курс

Доц. Кладницька Л. В.

А також 3 роботи за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза»:

№ п/п

Назва роботи

Автор(и)

Керівник(и)

1

Визначення показників збереженості харчових яєць

Панчук А. М., 1 рік магістратури

Доц. Галабурда М. А.

2

Якість кролятини за використання водорозчинної форми альфа-токоферолу

Вознюк П. К., 1 рік магістратури

Проф. Якубчак О. М.

3

Визначення токсикоз-біологічної цінності консервів м’ясних за допомогою інфузорії Tetrahymena pyriformis

Тюфанова І., 1 курс

Ас. Ігнатовська М. В.

Протягом першого етапу ІІ туру Конкурсу галузева конкурсна комісія розглянула подані наукові роботи та здійснила їх рецензування. Кожна робота рецензувалася двома рецензентами. За результатами рецензування було сформовано рейтинговий список наукових робіт.


Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління, листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-154 від 11.03.2020 р., рішення Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. про продовження терміну карантину до 24 квітня 2020 р., галузевою конкурсною комісією було прийнято рішення оголосити переможців конкурсу згідно суми одержаних балів двох рецензій.
За результатами Конкурсу наші студенти здобули декілька важливих перемог. Студентка Ярослава Іщенко зайняла ІІ місце та стала срібним призером Конкурсу за спеціальністю 211, а студентка Анна Панчук виборола III місце у Конкурсі за спеціальністю 212. Хороші результати! Вітаємо!
Конкурс студентських наукових робіт є чудовою нагодою для виявлення та розвитку обдарованих студентів, сприянню реалізації їхніх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризації досягнень науки, техніки та інноваційних технологій.
Тож побажаємо молодим науковцям успіхів і наснаги в майбутньому та звершення нових наукових висот!

Микола Цвіліховський,
декан факультету
Роман Димко,
асистент кафедри

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook