День довкілля – національне екологічне свято

22 квітня 2020, 21:37
НУБіП України

  Традиційно з 1999 року кожної третьої суботи квітня відзначається День довкілля, згідно з Указом президента України. Це свято почали відзначати завдяки Всеукраїнській акції «Дерево – Життя». Цього дня проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.
Ініціаторами у відзначенні свята стала молодь екологічних громадських організацій, що привертали увагу населення до екологічних проблем. Це є доказом того, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем.

На жаль, сьогодні проблема збереження життя на Землі стоїть дуже гостро і важливо розуміти, що сучасний світ опинився на межі катастрофи. Повені, буревії, урагани, забруднене повітря та вода ставить людство у складне становище: або воно змінить своє ставлення до природи, або незабаром перестане існувати.
Національний університет біоресурсів і природокористування України приділяє велику увагу проблемі забруднення навколишнього середовища. На території корпусів та гуртожитків систематично проводять прибирання. Також у День довкілля щорічно організовують еко-фестиваль в університеті, до якого долучають більшість студентів. Прикро, але цього року через пандемію коронавірусу та карантинні заходи в Україні відзначити свято в традиційний спосіб не вдалося.

День довкілля дозволяє нам оцінити стан навколишнього середовища і надають можливість з'ясувати роль людства у збереженні нашої планети. Витратити годину часу на вихідних, щоб впорядкувати територію біля будинку разом із сусідами, зменшити використання пластику, не смітити на вулиці – зовсім не важко, проте яку користь це принесе для навколишнього середовища!

Будь-які зміни потрібно починати з себе!


Єлизавета Сєдакова,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook