Самоорганізація студентів під час карантину

1 квітня 2020, 17:06
кафедра економічної теорії

 Самоорганізація студентів під час карантину

Триває карантин і дистанційне навчання в НУБіП України. Який настрій у студентів, які їхні враження і почуття? Які переваги і недоліки сервісів для навчання? Чим зайняті під час карантину? Ось декілька відповідей.
Я, Чернецький Олександр, студент економічного факультету та староста 2 групи 2 курсу «Економіка підприємства». Адаптація до дистанційного навчання особисто в мене пройшла без проблем, але потрібно було організувати роботу групи з викладачами онлайн. Самостійно вивчати лекції з дисциплін складно і лише викладачі в цьому можуть допомогти. Створивши з викладачами чати у Telegram та Viber, ми обговорювали роботу на навчальному порталі Elearn, де розміщені електронні навчальні курси. За ініціативи групи та викладачів було вирішено проводити онлайн пари за допомогою інтернет-ресурсів Zoom та системи Cisco Webex Meeting, що справді дуже зручно й ефективно для теперішніх умов навчання.
Таким чином студент витрачає на опрацювання матеріалу 3 - 4 години, а решта часу для саморозвитку чи пошуку цікавої інформації, зокрема, я рекомендую безкоштовні онлайн курси Prometheus та Udemy. Настав час шукати спільні рішення, проявляти гнучкість і користуватися всіма благами сучасності. Перегляньте фільми та серіали, до яких не доходили руки, реєструйтесь на вебінари та марафони для саморозвитку, відкривайте для себе нові хобі, прочитайте цікаву книгу, яку відкладали в «довгий ящик», прокачайте свої навички не виходячи з дому. А головне, допоможіть своїм дідусям та бабусям, заспокійте їх, сходіть замість них до магазину по продукти чи в аптеку.
Звісно, будьте свідомими людьми та розумійте, що карантин – це не канікули. Хоч нині весна, і всі хочуть більше часу проводити надворі з друзями чи рідними, обмежте себе в цьому, прислухайтесь до рекомендацій МОЗ. Це найпрекрасніший момент поміркувати над зробленим і скласти план на майбутнє. Приберіться в оселі, придумайте, куди приїдете, коли все вщухне. Нам потрібно жити далі, радіти нинішньому і мити руки з милом!
Тому бажаю здоров’я та терпіння, щоб зустрітись всім нам вже в нашому університеті!
Я, Глухий Данило Миколайович, на час дистанційного навчання сиджу вдома. До дистанційного режиму не адаптувався до сих пір: дуже важко розбирати матеріал без викладачів, так і плюс «живе» навчання простіше.  Завдань на виконання самостійно стало більше, що для мене особисто, є величезною проблемою. В день на навчання доводиться приблизно 3-5 годин. До викладачам побажання тільки одне, давати менше завдань) А так все добре.  Всі уважні, регулярно відповідають на питання студентів, які задані по темі. Під час карантину спокійно вдається читати книги і займатися своїми справами, адже в добі цілих 24 години.
Я, Скіданова Дар’я, студентка економічного факультету 2 курсу 6 групи спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування». На період карантину перебуваю вдома, якомога менше виходжу на вулицю, щоб не захворіти. Пристосуватись до дистанційного навчання було досить легко, тому що, починаючи с 1 курсу, близько половини предметів вже і так були в навчально-інформаційному порталі НУБіП. Кожен день різні предмети, тому підготовка до лекцій та виконання індивідуальних завдань займає близько 4 годин, якщо зовсім не відволікатись.

Викладачі швидко та компетентно відповідають на всі наші питання. Онлайн лекції подобаються набагато більше, тому що не потрібно завчасно прокидатись та збиратися на пари, можна спати до самого початку конференції, а потім лише включити ноутбук та мікрофон. Це неодмінно подобається тим, хто живе далеко від університету. Після лекцій швиденько робиш завдання і лишається вільний день. Особисто я, перебуваючи вдома почала правильно харчуватися, більше читати та займатися улюбленою справою. Спочатку хотілося дивитися лише серіали, але вони швидко набридли, і тому добре, що є дистанційне навчання.

Адаптуйтесь до змін і бережіть здоров’я.
Олена Коваль
доцент кафедри економічної теорії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook