На шляху до примноження інтелектуального потенціалу держави та підготовки майбутньої інтелектуальної еліти

25 лютого 2020 року
     Надзвичайно приємне та почесне завдання ввірене керівництвом Університету здійснено. Голова Спілки молодих вчених університету Марина Галат, голова ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Олексій Романенко, голова ради молодих вчених факультету ветеринарної медицини Людмила Кондрасій, голова ради молодих вчених ННІ лісового і садово-паркового господарства Ганна Лобченко та асистент кафедри конструювання машин і обладнання Іван Кадикало були обрані до складу журі Всеукраїнського конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напрямку, ініційованого Міністерством освіти і науки України, що відбувся 19 лютого на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

     Наукові проекти учнів шкіл та коледжів України були розподілені за шістьма секціями. У атмосфері заходу панувала креативність, зацікавленість та велике бажання створювати нове у сфері сільського господарства, енергозбереження, інженерії, комп’ютерних науках, фізиці, хімії, біології, медицині та психології.

     До уваги молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України, які працювали у декількох секціях, було представлено в цілому понад 40 проектів учнівської молоді. Форма представлення проекту – постерна доповідь. До участі у конкурсі залучилися учні як випускних класів, так і зовсім юні представники шкіл Київської, Черкаської, Полтавської, Запорізької, Одеської та інших областей України. Надзвичайно приємно було відзначити те, що всі учні, незважаючи на хвилювання, фахово вели наукову бесіду за темами своїх досліджень, а керівники молодих дослідників виражали розуміння і важливість подібних педагогічних заходів.

     Важливо відмітити новаторський підхід до виконання і подачі наукової роботи Володимира Якіменка і Ольги Жученко. Учні представляли проекти щодо технології вирощування каштана європейського (їстівного) і властивостей органічного добрива «Біо-гель».

     У розмові з талановитою молоддю дізналися і про уподобання щодо майбутнього вибору спеціальності та університету. Дехто вже визначився і мріє продовжити навчання на факультеті ветеринарної медицини як Ангеліна Калиста, а також стати майбутніми захисниками рослин як Віталій Тарасюк та Дар’я Дідківська. Тож таких молодих дослідників-новаторів ми раді були запросити до навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Висловлюємо щиру вдячність керівництву і працівникам Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, а також усім організаторам заходу, які створили для роботи журі дружню і доброзичливу атмосферу!

Марина Галат, Олексій Романенко,
Людмила Кондрасій, Ганна Лобченко, Іван Кадикало

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook