Колектив факультету землевпорядкування підсумував результати за 2019 рік та визначив головні завдання на 2020 рік

28 грудня 2019 року
     26 грудня 2019 року відбулась конференція трудового колективу факультету землевпорядкування. Головним питанням порядку денного був звіт декана Тараса Євсюкова про результати роботи факультету у 2019 році та постановка завдань перед колективом на рік 2020. Від адміністрації Університету участь у засіданні брав директор навчально-наукового центру виховної роботи та студентських справ Геннадій Ржевський.

 

     Декан факультету Тарас Євсюков на початку свого виступу відзначив, що 2019 рік був знаковим для університету, оскільки відбулись демократичні вибори ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка і розвиток факультету відбувається відповідно до основних напрямів роботи Університету, які окреслені програмою «Голосіївська ініціатива – 2020». Не відставати, творити, навчати, виробляти – таким є сьогодні курс розвитку університету. Навчальний процес факультету землевпорядкування забезпечують п’ять спеціалізованих кафедр. На факультеті за підтримки ради роботодавців цьогоріч суттєво покращено матеріально-технічну базу. По-перше, капітально відремонтовано лекційну аудиторію №112 навчального корпусу №6 (замінено меблі, оновлено мультимедіа тощо). У НУБіП цього року встановлена перманентна GNSS-станція (чим нині можуть пишатися лише три виші України). А це виводить наш Університет на інший рівень розв'язку задач геодезії, землеустрою, точного землеробства, агробізнесу, лісовпорядкування, транспортних технологій та ін. Встановлення і введення в експлуатацію перманентної станції відбулось завдяки роботодавцям факультету землевпорядкування, зокрема Андрія Менька (ТОВ «ЕЛНАВ»), Михайла Туряниці (ПрАТ «Systems Solutions»), а також Рашида Бурхлалля регіонального директора у країнах Східної Європи, Середнього Сходу та Африки компанії CHC NAVIGATION. Також знаковою подією року було встановлення, за підтримки роботодавців і дружніх партнерів ВГО "Асоціація фахівців землеустрою України", ПрАТ "Систем Солюшнс", першого в Україні контрольного пункту для смартфона, що офіційно був відкритий на факультеті землевпорядкування. Майже 4,2 млн. грн. були спрямовані на гуртожиток №4, близько 160 тис. на обладнання і матеріали за рахунок виконання НДР, понад 400 тис. грн. допомоги від роботодавців на ремонт аудиторій навчального корпусу і гуртожитку.

     Декан наголосив, що факультет за результатами вступної кампанії є лідером у наборі фахівців на бакалаврат і магістратуру в Україні. За рейтингом закладів вищої освіти у вступній кампанії 2019 року за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій за кількістю поданих заяв НУБіП посідає друге місце, а за обсягом державного замовлення на підготовку бакалаврів НУБіП на першому місці. Всього на перший курс факультету у 2019 році зараховано найбільшу кількість вступників за роки існування факультету – 92 особи: денна форма навчання 45 (бюджет) та 18 осіб за умов контракт на базі повної загальної середньої освіти та 29 осіб на базі коледжу; заочна форма 13 осіб: 2 на базі повної загальної середньої освіти та 11 осіб на базі коледжу. Ми увійшли в сімку лідерів по університету за кількістю державних місць із 49 спеціальностей.


     В магістратуру подало 80 заяв на денну форму навчання та 65 на заочну форму навчання. За результатами конкурсного відбору було зараховано 55 осіб на денну форму навчання: з них 40 - на бюджет та 15 за кошти фізичних на юридичних осіб і 36 осіб на заочну форму навчання: 5 – бюджет, 31 за кошти фізичних на юридичних осіб. Від імені всього колективу декан висловлюю щиру подяку за відмінну роботу Людмилі Гунько, Юлії Мороз, Наталії Мединській, Оксані Кустовській, Ользі Тихенко та Ользі Боришкевич, які гідно працювали у приймальній комісії.


     Поряд з цим, очільник факультету відзначив, що профорієнтаційна робота має вестись відповідно до викликів сьогодення і рівнонапружено всіма співробітниками – від асистента до завідувача кафедри. Необхідно активізувати роботу школи професійної активності, потрібно відкривати базові центри, залучати вступників до консультаційно-підготовчих курсів та предметних олімпіад.


     Серед заходів, які популяризують наш факультет у професійній спільноті, Тарас Євсюков відзначив «Літню школу із геодезії та землеустрою», що тривала цього року 15-16 серпня на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону. Участь в ній брали представники ради роботодавців факультету – ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», Асоціації «Земельна спілка України», Київського інституту земельних відносин, ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та представники компаній «System Solutions» і «EINav». Проведений захід дав змогу студентам застосувати здобуті знання на практиці, зустрітися з професійною спільнотою та ознайомилися із найсучаснішим геодезичним обладнанням.


     Успішним став 2019 рік і для учасників Всеукраїнських олімпіад та наукових конкурсів. Так, команда факультету у складі Юлії Чіфліклій, Дар’ї Шишової та Олега Федорченка виборола 2 місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій», а студентка IV курсу факультету землевпорядкування Юлія Чіфліклій в індивідуальній першості зайняла ІІ місце і була нагороджена дипломом ІІ-го ступеня. У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Земельний кадастр» для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», що проходила у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва студенти нашого факультету вибороли 2 місце. Команду факультету представляли Анастасія Городнича, Карина Кармазіна та Марія Рабодзей. В індивідуальному графіку Анастасія Городнича виборола 2 місце. Крім того, Дар`я Шишова зайняла І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за спеціальністю «Геодезія та землеустрій», а Юлія Чіфліклій перемогла у Стипендіальній програмі «Завтра.UA» та її проект "Утилізуй" отримав консультаційну і фінансову підтримку.

     Тарас Євсюков окремо зупинився на міжнародній діяльності колективу факультету у 2019 році. Науково-педагогічні працівники факультету брали участь у низці міжнародних заходів на території України, зокрема: міжнародних форумах GEODIGITAL Ukraine 2019, GIS TECH UA-2019, ХХIV міжнародній науково-технічній конференції GEOFORUM’19, міжнародній практичній конференції «Ефективне управління земельними ресурсами як передумова розвитку України», ХІХ Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених і студентів «Політ. Сучасні проблеми науки».
     Зазначено результати співпраці за програмами європейських партнерів ERASMUS+ (Вроцлавський природничий Університет, Польща) - завідувача кафедри землевпорядного проектування Андрія Мартина і 30-денне наукове стажування за стипендіальною програмою професора Станіслава Толпи (Вроцлавський природничий Університет, Польща) доцента Антона Кошеля, які продовжують хорошу традицію діалогу українських землевпорядників з зарубіжними фахівцями у сфері землеустрою та оцінювання земель.


     У 2019 році разом з громадськими організаціями Асоціація фахівців землеустрою України, яку очолює Анатолій Полтавець та Земельною спілкою України, що очолює Андрій Кошиль проведено 15 круглих столів із залученням понад 50 висококваліфікованих експертів, у тому числі з Франції, Німеччини; участь у них взяли більше 600 учасників; маємо понад 30 000 переглядів трансляцій у мережі Facebook.


     Колектив факультету долучився і до громадської роботи. Зокрема, варто відзначити участь у акції «Відтворимо ліси разом» у ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» - висаджено 10 000 сіянців сосни та дуба. Протягом року факультет виступав співорганізатором футбольних турнірів серед студентів-викладачів-роботодавців – Кубок факультету землевпорядкування і «Осінній Суперкубок землевпорядників».
     Структурним підрозділом факультету ННВЦ «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин» до університетської скарбнички принесено 1,729 млн. грн. і забезпечено виконання плану надходжень.

     На завершення звіту Тарас Євсюков окреслив головні завдання на 2020 рік, а саме:
- подальший ріст авторитету факультету та Університету, його становлення як центру тяжіння землевпорядної освіти, науки, розвитку талантів, виховання творчих, підприємливих, інноваційномислячих фахівців, підвищення якості підготовки випускників факультету;
- осучаснення усіх сфер діяльності факультету, посилення ролі кафедр, вченої ради факультету, дебюрократизація стосунків, діджиталізація управлінського, навчально-виховного, дослідницького процесів, вивільнення часу для творчої роботи НПП;
- застосування інноваційних підходів у навчальному процесі з урахуванням психолого-педагогічних, вікових особливостей молоді. Пошук ефективних результатів мотивації студентів до навчання;
- налагодження нових якісних зв'язків з виробництвом, бізнесом, роботодавцями. Оперативна зміна змісту предметів з урахуванням потреб практики; -працевлаштування випускників. Реалізація кластерної моделі. Оновлення баз практик. Створення навчально-наукового та демостраційного центрів;
- перебудова профорієнтаційної роботи, застосування сучасних підходів - розбудова навчально-пізнавальних центрів, спеціалізованих ліцеїв, гімназій.

     В обговоренні звіту взяли участь директор навчально-наукового центру виховної роботи та студентських справ Геннадій Ржевський, завідувач кафедри землевпорядного проектування, доцент Андрій Мартин, завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук, заступник декана факультету, доцент Олександр Шевченко.

Колектив факультету одноголосно схвалив звіт декана та підтримав головні напрями його розвитку на 2020 рік!


Ольга Тихенко,
доцент кафедри земельного кадастру

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook