У ботанічному саду з’явився навчально-демонстраційний майданчик годівлі диких тварин

3 грудня 2019 року
     Осінньо-зимовий період – найскладніший у житті диких тварин через нестачу природнього корму і складність його добування. Тому працівники мисливських господарств прикладають максимум зусиль, аби допомогти їм перезимувати, встановлюючи різні біотехнічні споруди.

     Демонстраційний майданчик біотехнічних споруд з’явився і на території ботанічного саду НУБіП. Упродовж листопада за підтримки Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства тут встановлено годівниці різних конфігурацій для копитних і різних видів сипучих кормів, різновид солонців для мінеральної підгодівлі диких тварин, накриття, пурхалища та гальковиська для лісових птахів, різні види штучних гніздівель, відео- і фотопастки. Наразі роботи з оформлення майданчика ще не завершено. На черзі – встановлення інформаційних стендів тощо.

 

     Майданчик виконуватиме і навчальну функцію: тут проходитимуть практичні заняття та навчальні практики для бакалаврів спеціальності «Лісове господарство». Студенти навчатимуться аналізу сучасного стану мисливського господарства та його значення для суспільств, формуватимуть уявлення про стале мисливськогосподарське користування (як інструмент збереження угруповань диких тварин та середовищ їх існування), вивчатимуть біотехнічні заходи як основу різноманітних господарських робіт, спрямованих на поліпшення умов існування та збільшення чисельності лісової фауни.

     Особливу вдячність за реалізацію ідеї висловлюємо завідувачу кафедри лісівництва, начальнику Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства Анатолію Бондарю, колективам ДП «Вінницьке лісове господарство», «Тульчинське лісове господарство», «Гайсинське лісове господарство», «Дашівське лісове господарство» та «Жмеринське лісове господарство».

Валентин Білоус, Наталія Пузріна,
доценти кафедри лісівництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook