Моя широка дорога у світ

31 жовтня 2019, 21:21
НУБіП України

Село Тишківці Городенського району Івано-Франківської області. Одне із тисяч українських сіл. Здавалося б, чим це звичайне село може бути відомим.
30 червня 2019 року у селі Тишківці урочисто відкрили Музей-резиденцію родини Шухевичів. Адже саме з цих країв бере початок родова лінія Шухевичів. Тут жив і служив отець Осип Шухевич – прадід головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Працівники Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського готували експозицію понад шість місяців. В експозиції представлені особисті речі родини Шухевичів, відтворені житлові та робочі приміщення, в яких вони мешкали і працювали. Відкриття музею приурочили до дня народження Романа Шухевича – одного з головних ідеологів українського національно-визвольного руху ОУН-УПА. На відкритті також були присутні діти Романа Шухевича – Юрій та Марія Шухевичі.
Я горджуся цим історичним місцем. Це мое рідне село.
У цьому селі живе моя сім’я та родина, є рідна школа, Тишківський НВК, який я закінчила минулого року і в якому продовжують навчатися мої друзі. Саме у школі я зробила свій вирішальний вибір: обрати фах журналіста, вступити до одного із найпрестижніших закладів вищої освіти – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Дехто може мене запитати: Чому я не обрала спеціальність «Журналістика» у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника? Адже і до дому ближче, і знайомих знайшла б у цьому університеті. Однак я обрала той університет, про який дізналася у соціальних мережах, і вибір мені підказало моє серце. Я впевнена у своєму правильному виборі.

Я вирішила приїхати до рідної школи, розповісти про наш університет, про Київ. Я зустрілася з одинадцятикласниками. Стіни рідної школи радо зустріли мене, вчителі тепло і привітно вітали. Було відчуття, що я знову школярка і нікуди не від’їжджала.
Випускників я ознайомила зі спеціальностями, які можна обрати на гуманітарно-педагогічному факультеті, а також в університеті загалом. У нагоді стали рекламні матеріали, які прихопила з собою. Одинадцятикласники цікавилися умовами вступу, розпитували про студентські будні, умови навчання та проживання. Із захопленням слухали про яскраві і цікаві студентські події, культурно-масові заходи, що відбувалися в університеті. Найбільше їм припало до душі зручне розташування закладу, активна робота деканату зі студентами.

Обираючи майбутнє, учні зробили висновок, що вдалий вибір у здобутті освіти – це впевнений крок до здійснення мрії, вибір, щоб стати фахівцем і займатися у житті улюбленою справою.

Валентина Сивків,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook