Розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

29 серпня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 315

 

У четвер, 29 серпня 2019 року об 11:00, відбулося розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний стосувався поточних нагальних питань життя факультету та перспектив розвитку на новий навчальний рік.

У ході розгляду першого питання декан факультету, професор Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, результати вступної кампанії 2019 року, розвиток матеріально-технічної бази та завдання на 2019/2020 навчальний рік.  Лариса Вацлавівна наголосила, що в умовах соціально-економічних, політичних, глобалістичних впливів ХХІ ст. впровадження концептуально нових підходів до забезпечення якості освіти має, вирішальне значення для ефективного функціонування факультету харчових технологій та університету в цілому. На думку декана, педагогічне партнерство і компетентнісний підхід потребують створення нового освітнього середовища, що може бути забезпечено створенням принципово нових підходів та інструментів як до залучення абітурієнтів через популяризацію спеціальності, так і удосконалення якості навчального процесу та забезпечення  працевлаштування фахівців. З цією метою на факультеті було відкрито нові освітні програми, серед яких: ОП «Технологія оздоровчих харчових продуктів», ОП «Технологічна експертиза, якість та безпечність харчової продукції» та ОП «Ресторанні технології» та ОНП "Нутриціологія", знання з яких студенти  отримуватимуть вже з 1 вересня поточного року. Також було проаналізовано особливості вступної кампанії 2019. Зокрема зазначено динаміку зарахування бакалаврів та магістрів спеціальності «Харчові технології» та магістрів спеціальності «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Наступного року заплановане відкриття нової спеціальності «Громадське здоров’я». Наголосила декан також і на аспектах, які потрібно покращувати на факультеті, зокрема підвищення відсотка атестації електронних навчальних курсів та підвищення публікаційної активності НПП у виданнях, що входять до науково-метричних баз.

В обговоренні проекту рішення вченої ради прийняли участь: начальник навчально-методичного відділу Кліх Лариса Володимирівна проаналізувавши зміни у законодавчій базі наголосила на особливостях вступу до магістратури у 2020 році, зокрема складання ЗНО з іноземної мови. Також наголосила на необхідності підвищення кваліфікації на виробництві та належному рівні знання іноземної мови професорсько-викладацькому складу.

Завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції  професор Владислав Сухенко зосередив увагу на складності вступної кампанії 2019 та запропонував на основі аналізу динаміки змін чисельності студентів за попередні роки, створити нові інструменти для популяризації спеціальностей.

Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Юрій Сухенко запропонував з урахуванням обставин, що склалися удосконалити профорієнтаційну роботу, а також сприяти та мотивувати студентів бакалаврів до вивчення іноземних мов.

В результаті обговорення Проект рішення вченої ради прийняли одноголосно, а також провели затвердження плану роботи вченої ради факультету на 2019/2020 навчальний рік.

 

Наталія Сілонова,

доцент секретар вченої ради

факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook