Стажування студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України у Вроцлавському природничому університеті

29 травня 2019 року
Студенти 1-го курсу ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини Юлія Суртаєва, Тетяна Орбан, Катерина Кузнецова, Анастасія Березенко і Валентин Парамонов пройшли конкурсний відбір і, відповідно до двосторонньої угоди про співробітництво між Вроцлавським природничим університетом в Польщі і Національним університетом біоресурсів і природокористування України, з 5 по 20 травня 2019 року перебували на двотижневій навчальній практиці на факультеті ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету.

     Відповідно до програми стажування і з метою обміну досвідом на різних рівнях студенти НУБіП України перш за все мали можливість ознайомитися з роботою кафедр факультету ветеринарної медицини (акушерства і гінекології, мікробіології і вірусології, гістології, анатомії, терапії та інших), взяти участь у Міжнародній студентській конференції, а також у роботі клініки ветеринарної медицини та дослідного господарства факультету і їх підрозділів.

     Перший тиждень стажування проходив у відділі внутрішніх хвороб дрібних тварин. Особливий інтерес у студентів викликало проведення ендоскопічного дослідження, колоноскопії, проведення біопсії під контролем ультразвукового апарату, а також методика проведення фізіотерапевтичних процедур.

     Протягом наступного тижня студенти проходили стажування у відділеннях репродуктології сільськогосподарських тварин. Тут вони відпрацьовували практичні навички з відтворення коней, засвоювали методи діагностики стану репродуктивної системи продуктивних тварин та лікування гінекологічних хвороб, а у відділенні хірургії ознайомились із новітніми методиками остеосинтезу.

     Під час практики студентам допомагали лікарі ветеринарної медицини і співробітники факультету. Отже, сподіваємось і на подальшу співпрацю між факультетами ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України і Вроцлавського природничого університету!

Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
Марина Галат,
координатор міжнародних програм 
факультету ветеринарної медицини

(Джерело: центральна сторіна сайту Університету)
 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook