Проектний менеджер Офісу реформ Кабінету Міністрів України Кирил Клименко провів тренінг для студентів-менеджерів

8 травня 2019 року
     На факультеті аграрного менеджменту відбувся тренінг з проектного менеджменту з Кирилом Клименком, старшим проектним менеджером Офісу реформ Кабінету Міністрів України та Лідією Шинкарук, завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.

     Завдяки тренінгу ми мали можливість зрозуміти, що проектний менеджер є затребувана спеціальність ринку праці України не лише у бізнесових структурах а й у державних інституціях, яку ми маємо можливість отримати навчаючись за новітньою магістерською програмою з «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

     Для нас, бакалаврів 4 курсу навчання, це слушна нагода в черговий раз поєднати теоретичні основи із розробки і впровадження проектних ідей з практичними напрацюваннями досвідченого фахівця. Кирило Клименко, як сертифікований проектний менеджер IPMA та людина з багаторічним досвідом роботи у цій сфері переконливо довів, що вступ до магістратури з управління міжнародними проектами допоможе отримати ті навики, які затребувані на сьогодні на ринку праці.

    Сьогодні важко знайти підприємство чи установу, яка б не використовувала проектний підхід для досягнення своїх цілей. Проект – це зручний спосіб створення нового продукту, послуги чи сервісу, вирішення складної проблеми та втілення в життя цікавої ідеї. Навіть скласти сесію – це вже простий проект.

     Насправді, реалізовувати проекти без знань із проектного менеджменту – це збільшувати кількість ризиків та помилок і кожен менеджер в своїй роботі зіштовхується зі складними задачами, які вимушений робити вперше. Наприклад, відкрити філіал великої агрофірми в іншому регіоні, запровадити систему управління тощо, тобто зробити такий продукт, щоб замовник був задоволеним отриманим результатом. Ми переконались, що існує велика різниця для кого розробляти проекти – для бізнесу чи для державних установ, тому що логіка побудови для них така сама, а підходи до реалізації різні.

     Все це ми почули від Кирила Клименка. Ця зустріч для нас, менеджерів-початківців, які хочуть осягнути основи цієї професії – одна із сходинок до успіху. На завершення тренінгу ми мали можливість задати питання, на які отримали дуже корисні та змістовні відповіді. Нас дуже цікавили питання: які саме основні функції проектних менеджерів у розробці, реалізації і контролі проектів? З чого складаються перші кроки при створенні та організації проектів? Які існують перспективи участі студентів, випускників освітньої програми з управління міжнародними проектами у проходженні практики у центральних органах виконавчої влади та чи можемо ми взяти свою проектну ідею та долучитися до розрахунків проектів в державному секторі? Дуже порадувало нас те, що Урядом запущена Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади, за якою протягом 3 місяців учасники долучаться до формування та реалізації окремих проектів, працюючи під керівництвом своїх наставників, представників органів державної влади та паралельно представників університетів.

     Ми дуже вдячні Кирилові Клименку за змістовну і цікаву дискусію, з якої ми отримали нові знання та корисні поради. Окрема подяка Лідії Василівні Шинкарук та працівникам кафедри за те, що це вже добра традиція кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту – зустрічі з цікавими людьми, спеціалістами задля розширення наших знань у сфері проектного менеджменту і всебічного розвитку загалом.

Треба завжди пам’ятати, що справжній менеджер впорається з будь-яким викликом!

 

Оксана Сарака, Максим Маковський,
студенти 4 курсу
Анна Дергач,

старший викладач
кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook