Всеукраїнська олімпіада НУБіП України для абітурієнтів успішно завершилася! Понад пів тисячі школярів отримають додаткові бали при вступі

13 квітня 2019 року
     Всеукраїнська олімпіада Національного університету біоресурсів і природокористування України набирає все більшої популярності. Що і засвідчив її цьогорічний другий тур: до участі у ньому було допущено 652 потенційних абітурієнтів НУБіП, які подали 1130 робіт.

 

     Досвід минулих років показав, що найбільшою популярністю користуються такі предмети, як українська мова і література та біологія. Цьогоріч спробувати свої сили з них зголосилися відповідно 187 і 138 юнаків і дівчат, коментує результати відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук.
     Частина із старшокласників приїхали до Києва ще звечора, аби приступити до випробувань повними сил, частину організатори та співробітники факультетів і ННІ, як це зробили наші колеги з факультету тваринництва та водних біоресурсів, зустрічали рано-вранці з поїздів.

     Працівники приймальної комісії зробили все від них залежне, аби школярі почувалися комфортно. А от різниця у ставленні до проведення олімпіади на різних факультетах чи ННІ була разючою: на одних своїми потенційними студентами опікувалися навіть академіки, а на деяких – з різних причин не було і деканів.

     Взагалі контингент учасників – досить перспективний і цікавий. Взяти хоча б Максима Сороку, який подаватиме документи на механіко-технологічний факультет: вся його родина зайнята у сільському господарстві. Мало того, що Сороки мають власне фермерське господарство у передмісті Кривого Рогу, де на тисячі гектарів вирощують зернові – за класичною сівозміною півдня України. І поки сьогодні батько інженер-механік обробляє гербіцидами посіви пшениці, у чому йому допомагають і обидва діди (до речі, теж механіки), мама Людмила, яка працює в господарстві агрономом (агрономують тут і обидві бабусі), приїхала разом з сином до НУБіП – підтримати. До слова: донька Вікторія – теж студентка нашого університету: як всі жінки в родині, обрала фах агронома.

     Мій тезка Валентин Тесленко зі Сквири, який дізнався про олімпіаду з офіційного сайту університету, вподобав для навчання факультет ветеринарної медицини. Тож для сертифікату вирішив обрати біологію. Хлопець претендує на золоту медаль, тому сподівається, що підготовки і рівня знань йому вистачить.

     З сайту ж почерпнула інформацію про можливості, які надає олімпіада, і Мирослава Мисник зі Звенигородки. Вона хоче займатися бізнесом, пов’язаним із засобами захисту рослин і для гарантованого вступу до університету та перевірки власних знань вибрала відразу два предмети – українську мову та літературу і біологію плюс сертифікат про закінчення підготовчих курсів НУБіП.

     Тож чекаємо їх та їхніх креативних ровесників вже як повноправних студентів НУБіП України.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook