Без знання минулого не буде успішного майбутнього

4 березня 2019 року
Кожна людина з надією дивиться у майбутнє, чекає кращого. Досягти успіху у нашому швидкоплинному житті хоче кожен і для цього треба вчитися й працювати над собою, переймати досвід у старшого покоління, знати своє історичне минуле, щоб чомусь навчитись або зрозуміти.
27 лютого 2019 року студенти 1 курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва разом з кураторами Н.П. Прокопенко, Р.М. Уманецьта Н.В. Богдановою відвідали Музей історії НУБіП України, де ознайомилися не лише з історією виникнення університету, а й із становленням сільського господарства на теренах України – з доби неоліту, починаючи з трипільської культури.
 
 
Студенти із захопленням слухали розповіді екскурсовода Чумак Тетяни Миколаївни, розглядали експозиції музею, які поетапно розкривають історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення Української сільськогосподарської академії, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України. Історія університету багато ілюстрована, представлена у світлинах, історичних документах і речах. Цікава доповідь викликала питання, на які були надані розлогі відповіді. Приємним для студентів виявився той факт, що багато всесвітньовідомих вчених є випускниками нашого університету і факультету тваринництва та водних біоресурсів.
 
 
До екскурсії після відвідування кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві приєдналися і наші майбутні абітурієнти – учні Сквирського ліцею і НВК №4, які були в захваті від побаченого.

Враження про відвідування музею історії НУБіП України, слова щирої вдячності та побажання на майбутнє студенти залишили в Книзі відгуків музею. 

 

Проф. Прокопенко Н.П.,

доц. Уманець Р.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook