ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИХОВНА РОБОТА КАФЕДРИ ГІДРОБІОЛОГІЇ ТА ІХТІОЛОГІЇ

21 лютого 2019, 16:46

      Історію свою треба знати! Віхи розвитку суспільства треба пам’ятати! Свої традиції і звичаї треба оберігати! Неодмінно! Це не викликає нині сумнівів ні в кого.

       І курс університетської нашої спільноти на всебічний розвиток особистості студентів як свідомих громадян своєї країни близький та зрозумілий зараз кожному.

      Щоб донести до студентів свого факультету – тваринництва та водних біоресурсів, - досягнення і традиції університету, сьогодні 20 лютого 2019 року, було організовано ознайомчу екскурсію до відновленого музею НУБіП України для студентів 1 курсу групи скороченого терміну навчання та майбутніх випускників бакалавратури спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» студентів 1 групи четвертого курсу кураторами цих груп доцентами кафедри гідробіології та іхтіології Глєбовою Ю.А. і Дудник С.В.

       Так співпало, що у цей день Україна згадує загиблих Героїв Небесної Сотні, тому свідоме відношення до свого минулого і відповідальність за своє майбутнє не стали порожніми словами для наших студентів.

        Цікаву і змістовну розповідь про історію університету вчений секретар музею історії НУБіП України Чумак Т.М., яка була нашим провідником, розпочала зі становлення сільськогосподарської науки на теренах України. В експозиції музею представлені зразки трипільської культури, системи ведення землеробства, зародження тваринництва і т.д. По тому було викладено етапи виникнення, становлення і розвитку університету, як закладу вищої освіти, вказано на основні наукові досягнення кожного з них. Студентів зацікавили оригінали перших студентських квитків, залікових книжок, дипломів про освіту.

      Значних втрат наш університет зазнав у роки першої та другої світових воєн. Він був розділений на частини та евакуйований до Брянська Новосибірська та Казахстану.

      Відновлення університету у післявоєнні роки теж відбувалося непросто та упродовж тривалого часу. Але завдяки наполегливій праці і педагогічного колективу, і студентства відновлена Українська сільськогосподарська академія зайняла своє достойне місце у науковій спільноті Радянського Союзу.

       Говорячи про важкі випробування воєнних років, наш екскурсовод звернула увагу на те, що і сьогодні, коли йде війна на сході країни, студенти, аспіранти, викладачі університету не залишаються осторонь. Цілий стенд музею присвячено учасникам Революції Гідності і воїнам АТО.

    Серед них згадані Герої Небесної Сотні, зокрема Герой України Устим Голоднюк, студент ВП НУБіП України Бережанського агротехнічного коледжу.

     На завершення екскурсії було надано інформацію про видатних випускників університету, серед яких депутати Верховної Ради України, міністри, керівники державних установ і підприємств, видатні вчені.

         Багата і змістовна екскурсія музеєм не залишила нікого байдужим.

         Можемо сказати – рекомендуємо всім на мить зупинитися, озирнутися назад, усвідомити своє місце у майбутньому і рухатися далі – до нових звершень.

         Студенти і викладачі щиро подякували працівникам музею за змістовну зустріч.

       На згадку залишили відгук у книзі відвідувань.

С.Дудник,

доцент кафедри гідробіології та іхтіологїї

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook